• Resolved kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)


    I have breadcrumbs across my site, and just recently they stopped displaying on my Posts page.

    They were working previously, and then stopped. I’m not sure if this happened around the time of the most recent update and database upgrade.

    If you inspect the source of the page between the description under the heading and the grid of posts, you’ll see that the tag for the ordered list to hold the breadcrumbs is there, it’s just that there’s no content inside the list.

    The breadcrumb template is set for the Blog page, with Home followed by Custom Text. Other settings for this don’t make any difference.

    Any idea how I can get this working again?

    Thanks.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Support pickpluginswporgrep

    (@pickpluginswporgrep)

    Hi,
    When activating the Breadcrumb plugin, did you receive a data migration notice on top?
    Screenshot: https://ibb.co/c86bsJ5

    Please update data by clicking on the link. You can regenerate the notice by deactivating the plugin and then ‘activate’ it again.

    Thread Starter kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)

    Yes, I saw that notice and clicked the link when it first appeared, and ran the data migration. Deactivating and reactivating the plugin does not show any message, because I already actioned it.

    I’m wondering if I somehow managed to break the data for that specific link by clicking away from that page before the migration was complete. Is that possible? Or if I had a timeout mid-migration that may have broken something?

    Is there a way to trigger the migration process to run again manually?

    I’m comfortable editing my database if need be. What do I need to do to fix this entry?

    Thanks.

    Plugin Support pickpluginswporgrep

    (@pickpluginswporgrep)

    One more thing! On Breadcrumb builder, please check if the elements is still setup correctly there?
    Screenshot: https://ibb.co/KX1F6NH

    Thread Starter kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)

    Yes, that is still set up as it was before.

    In my case I have Home > Post Ancestors > Post Title, but I also tested it with the settings exactly the same as yours, and still nothing shows.

    Plugin Support pickpluginswporgrep

    (@pickpluginswporgrep)

    Hi, I see that the page(link below) perfectly displays Breadcrumb. So, we can say data migration ran successfully.
    Page link: https://wisdomstirring.com/article/change-astrological-predictions-future-fate/

    My guess is you’re customizing elements in the wrong place.
    Under Settings => Reading, if you’ve set a posts page, then you’ve to add elements to the Blog section.
    Screenshots:
    https://ibb.co/RPgwmzx
    https://ibb.co/PwnYRJ3

    And if a page is set there, then add elements under the page area.
    Screenshot:
    https://ibb.co/JHxC6sh

    For testing purposes, you can add random elements to other sections and check for any possible changes.

    Thread Starter kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)

    Yes, I mentioned in my original post that I was customising the breadcrumb Blog settings, not the Page settings, as the linked page is indeed my posts page.

    I only tested the Page template settings because you suggested it, and I thought perhaps this was somehow connected to the posts page breadcrumb rendering incorrectly.

    Adding and removing breadcrumbs elements from both the Pages and Blog breadcrumb template settings has no effect on this issue on this specific page.

    I have set values for every single type in the Breadcrumb settings, and they work as expected on every page – posts, pages, category archives – except for the linked page which is my Posts page, for which I have set a breadcrumb template for the Blog page, with Home followed by Custom Text.

    Other settings for the Blog breadcrumb template don’t make any difference to the visibility. Updates to all other templates work as expected.

    If I change the Posts page to another page in the Reading settings, the breadcrumb appears on the original page.

    This page https://wisdomstirring.com/articles/astrology/ uses the exact same template (it’s a category archive) and the breadcrumb element displays correctly, using exactly the same code as on the Posts page, that does not display.

    Only the Blog template refuses to display, on the page designated as the posts page in the Reading settings.

    Please keep the suggestions coming.

    Plugin Support pickpluginswporgrep

    (@pickpluginswporgrep)

    Please update your plugin to the latest version 1.5.43, and try it.

    Thread Starter kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)

    Thank you, that appears to have fixed the issue.

    Plugin Support pickpluginswporgrep

    (@pickpluginswporgrep)

    Hi, Glad to know it fixes the issue for you. We appreciate your patience for sticking with this thread. Thank you so much.

    Would you mind writing a review for our plugin? It’ll inspire us a lot. You can post your review here – https://wordpress.org/support/plugin/breadcrumb/reviews/

    Regards.

    Thread Starter kaplunkiigirl

    (@kaplunkiigirl)

    You’re very welcome. Review written.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Breadcrumb content missing on posts page’ is closed to new replies.