Support » Theme: Blue Planet » Blue Planet 3.0 Update issues on WP 4.5

  • Resolved andreadelriva

    (@andreadelriva)


    I like some new dropdown menus for customization, as new feature while some i haven’t spotted yet.

    The built in theme CSS editor is still not working with some CSS rules. That forced me to use a child theme or CCS plugin editor

    Some custom CSS rules that were working perfectly on 2.3 version of the theme are now messed or not working.

    While having YOAST Seo plugin active the customizer menu can’t render the website preview.

    I will update the post later if I spot other issues, as for now i will keep the 2.3

    Here u can visit my test blog http://test3.fidanzatatransex.com/blog-north/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • Theme Author Nilambar Sharma

    (@rabmalin)

    You meant Custom CSS option in Customizer, right? Can you please post details what is not working? I will check it and update if required. Thanks.

    Yes, in customizer.

    The following CSS, is the custom CSS that wa workign on Blue Planet 2.3, but only with custom CSS PLUGIN or Child Theme.

    With 3.0 version, I still have to use a difference CSS editor, thoug, i probably have to create a new CSS rules, since this last update has changed and most CSS don’t work anymore.

    /**  ------ Menu navigation -----*/
    .blueplanet-nav ul.nav-menu, .blueplanet-nav div.nav-menu > ul {
      background: none repeat scroll 0 0 #1e73be;
      display: inline-block !important;
      text-align: center;
      width: 100%;
    }
    
    /*------- edit sidbar H1 headers widget bakcground color ----- */
    h1.widget-title, h1.widget-title a, h1.widget-title a:hover {
      background: none repeat scroll 0 0 #1e73be;
    }
    
    footer#colophon {
      background-color: #1e73be;
    }
    
    div.textwidget {
      color: inherit;
    }
    
    .bp-thumbnail-wrapper a img, .bp-thumbnail-wrapper img {
      box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.176) !important;
      border-radius: 3px !important;
    }
    
    a img {
      box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.176) !important;
      border-radius: 3px !important;
    }
    
    element.style {
      box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.176) !important;
      border-radius: 3px !important;
    }
    
    img.so-widget-image {
      box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.176) !important;
      border-radius: 3px !important;
    }
    
    main#main .entry-content p {
      clear: none !important;
    }
    
    main#main .entry-content h3 {
      clear: none !important;
    }
    
    /** new CSS added SEP 2015 **/
    
    .attachment-post-thumbnail.wp-post-image {
      box-shadow: 0 1px 2px rgba(0,0,0,0.176) !important;
      border-radius: 3px !important;
    }

    UPDATE – After some hours spent looking at changes on 3.0 version.

    Looks like the theme typography has been reworked too, which now gives a different look at the theme. Even though it is appreciable, the problem is, I have now to rewrite almost all CSS to get back on the previous customizations.

    What I like – The new thems options on customizer. Where I noticed major changes are on the LAYOUT settings, for the blog roll options, very handy the new options for quick customizations and personalised look of the site.

    Yet, there is the conflict with YOAST SEO Plugin to fix, which it must be disabled to have the customizer rendering to work.

    This is the list of plugins I’m using (all on latest updates) with Blue Planet both on 2.3 and 3.0

    Akismet
    WP Super Cache
    YOAST SEO 3.1.2
    ESSB 3.5 ( easy social share buttons )
    Pretty Link Lite
    SiteOrigin Page Builde and Widget Bundle
    Siteorigin CSS
    WP Product Review
    MailPoet Newsletter
    Magic Action Boxes
    YARP related post ( or Contextual Related posts )

    Update 2

    Blog Roll:
    Currently are missing image links on Blog archive tumbnails redirecting to the article.

    CSS:
    For some reasons i can’t align the menu to center on theme version 3.0, while on 2.3 it was working

    /**  ------ Menu Main navigation ---- **/
    #site-navigation.blueplanet-nav {
      text-transform: uppercase;
      background: none repeat scroll 0 0 #1e73be;
      display: inline-block !important;
      padding-bottom: 2px;
      padding-top: 2px;
      font-weight: bold;
      text-align: center;
    }
    Theme Author Nilambar Sharma

    (@rabmalin)

    Yet, there is the conflict with YOAST SEO Plugin to fix, which it must be disabled to have the customizer rendering to work.

    Can you please explain more about this? You mentioned this earlier also but I am still not able to reproduce this. What conflict does it create? If it is from theme side, I am more than happy to fix this issue.

    Thanks.

    Hi there @nilambar

    Sorry for late reply, been travelling these days.
    So, what I mean to say with YOAST SEO conflict is related about the “live previewรน” settings in the theme customizations.

    When YOAST SEO is activated, I cannot render the preview, but it shows only a blank page, except for the sidebar which is visible instead.

    I noticed you have updated the theme to 3.1 in the meantime. I’ll run some tests and I will let you know. I’m more than happy to help as well, dealing with my time ๐Ÿ™‚

    Update

    I’ve Updated Blue Planet to 3.1 and:

    – The conflict with YOAST SEO is now fixed ( great)

    – Thumbnails on blog roll ( archive ) now are clickable and redirected to the main article ( good job)

    – The custom CSS seem to work better now

    I will run some more test as soon as I can and let you know

    Theme Author Nilambar Sharma

    (@rabmalin)

    Thanks for testing and providing comments. Strange thing is that I have not done anything for fixing YOAST thing. ๐Ÿ˜€ May be it was from plugin side.

    I’ve been considering it was something related to browser side, like some bug on Firefox?
    When I noticed the problem i was on a windows 7 desktop on Firefox.

    This time I’m on a MacBook Pro, and as far as i can tell, both Firefox and Chrome are now not having such problems.

    Hi,

    I emailed the theme developer, but hoping I can get a quick response. My website also looks different. Buttons I placed in widget area and also blue lines in the sidebar area.

    here is a link to my site http://quincycollegelibrary.org/

    All this happened when I updated to wordpress 4.5 and Blue Planet 3.0

    Thank you.

    @rperez

    The graphic setting are a bit changed on 3.0 update. You will have to edit the CSS if you wish the previous ones.

    Also, some layout options can be restored on the theme customizer ๐Ÿ˜‰

    @andreadelriva

    Thank you for your response. I think I got most of it back, but the one thing that I cannot seem to figure out is why wordpress blue planet theme sidebar menu bar missing. It used to be a blue bar with white letters. Please see site in the sidebar where it says Quick Menu Tools and Help & Info. http://quincycollegelibrary.org/

    Any help would be greatly appreciated!

    @rperez

    To me the site looks fine. Are you using a front page as home? it seem so, then, try to look at edit>page and the template in use for the page on the admin sidebar.

    By the way,

    Would be nice to have a theme option to: Enqueue Java Scripts into footer.

    @andreadelriva

    Unfortunately, this is not the issue. I have the correct template in use for the page on the admin sidebar, but the sidebar color has disappeared ๐Ÿ™

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • The topic ‘Blue Planet 3.0 Update issues on WP 4.5’ is closed to new replies.