Support » Plugin: MailPoet 2 » Blank test e-mail

  • Resolved FredzGH

    (@fredzgh)


    Hi,

    I’ve set up Mail Poet 2.5.9 on a WordPress 3.7 local test site and I’ve created a newsletter I’ve sent to my own e-mail for testing, but it does appear blank in Thunderbird (v24.0.1).

    I’ve tested the newsletter with your http://www.mail-tester.com/ website to find out the problem and the following messages were displayed :
    -2 MIME_NO_TEXT MIME_NO_TEXT
    -0.001 MISSING_MIME_HB_SEP Missing blank line between MIME header and body

    I’ve then modified line 1169 in wysija-newsletters\inc\phpmailer\class.phpmailer.php from :
    $result .= $this->LE;
    to :
    $result .= $this->LE.$this->LE;

    With this modification the e-mail is correctly displayed in Thunderbird, although your mail tester website still shows the same messages.

    Any idea what the problem is and if this quick fix is the solution ?

    Thank you.

    http://wordpress.org/plugins/wysija-newsletters/

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • A also tested the Wysija 2.5.9 with WordPress 3.6 without any modification in both Wysija and WordPress code. The mails came without problem and the mail content was correct.

    It may work with more forgiving e-mail clients, but the e-mail that was sent by Wysija was not conform to RFC 1341 (MIME) and my e-mail client didn’t display it.

    The problem was even detected by MailPoet’s own tool with a MISSING_MIME_HB_SEP error (Missing blank line between MIME header and body). Did you test your e-mail with http://www.mail-tester.com/ ?

    When I saved the e-mail, manually added a blank line between the header and the body and reopened the e-mail in Thunderbird, the e-mail was displayed correctly. Same thing when directly modifying the source code.

    So there is clearly a problem in the way e-mails are crafted in the code.

    Thanks for the feedback, I’ve contacted the mail-tester expert, I’ll get back to you as soon as I have some news.

    Cheers,
    Ben

    Actually could you give us the mail-tester result link ?
    with that result

    -2 MIME_NO_TEXT MIME_NO_TEXT
    -0.001 MISSING_MIME_HB_SEP Missing blank line between MIME header and body

    Cheers,
    Ben

    Sorry for the long delay. With the new version (2.5.9.4) I no longer have this problem.

    Plugin Author MailPoet

    (@wysija)

    Good to know!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Blank test e-mail’ is closed to new replies.