Support » Plugin: Gutenberg » Blank page after the 3.9.0 version

  • Resolved mabellebarbouze

    (@mabellebarbouze)


    Hi,

    Everything worked (almost πŸ˜‰ ) fine with the 3.9.0 version (create and edit post), but since the updates I’ve got a blank page when I try to edit an old post (create with 3.9.0 Gutenberg version), or even when I want to create a new post.

    I’ve disabled all my plugin, but it doesn’t fixed the issue.

    So I’m back to 3.9.0 version.

    Wordpress version : 4.9.8

    ++

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Moderator Marius L. J.

    (@clorith)

    Hi,

    Does this problem persist with Gutenberg 4.1.1 as well? (we had a quick bugfix release, so Id like to make sure)?

    If it does, would you be able to check i there’s any JavaScript errors reported (if you’re unfamiliar with how, the 2nd paragraph at https://wordpress.org/support/topic/known-compatibility-issues-common-questions-and-how-to-report-bugs/#gutenberg-getting-support covers JavaScript debugging)?

    Thread Starter mabellebarbouze

    (@mabellebarbouze)

    Hi,

    Thank you for your answer (and btw, for all your work with this plugin).
    Here is the .js error I have :

    Uncaught TypeError: t is not a function
    at Object.use (index.js:1)
    at post-new.php:146
    at post-new.php:148
    use @ index.js:1
    (anonymous) @ post-new.php:146
    (anonymous) @ post-new.php:148

    I hope it can help you.

    ++

    Thread Starter mabellebarbouze

    (@mabellebarbouze)

    Hi again,

    Thanks to you, I’ve discovered the “Health Check & Troubleshooting” plugin.
    The issue seems to be connected to my theme : Valenti (and not the installed plugins). So I will send a message to the author.

    ++

    Moderator Marius L. J.

    (@clorith)

    Fantastic, I’m glad to hear you found the cause for your issues, I hope they’ll have a fix for it shortly πŸ™‚

    I’ll mark this topic as resolved for now then, as the cause was found, feel free to report back if they had any information on what caused it they wish to share!

    Thread Starter mabellebarbouze

    (@mabellebarbouze)

    I’m afraid they won’t fix it, because Valenti Theme was no longer updated for 1 year. πŸ™
    But I wonder why Gutenberg worked with 3.9.0, and not anymore.

    ++

    I’m having the same issue. I used Health Check and it’s not my theme, it’s Gutenberg. When Gutenberg is not enabled, adding new pages or editing posts is fine. Quick, responsive, and as it should be. As soon as I enable Gutenberg, I get a blank page whenever I try to add a new post or page, or edit existing posts or pages.

    Thread Starter mabellebarbouze

    (@mabellebarbouze)

    Hi,

    Try this : update Gutenberg to the newest version, and when you’ve got a blank page, hit “Ctrl + F5” (to flush the cache).
    It worked for me. So none of my plugins or my theme was the source of the issue.

    I hope it could help you.

    ++

    Same over here. Things went OK, but this morning suddenly the publishing of a new post was leading to a blank page. I’m using 4.1.1 – which was reinstalled today!
    Looking at the coding the page was far from empty, but it simply does not show.

    Workaround is creating and editing posts form the management console choosing the classic editor.
    Very funny side effect: the Gutenberg page in the dashboard itself presents an empty page!

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Blank page after the 3.9.0 version’ is closed to new replies.