Support » Plugin: GF Mollie by Indigo » betaling Mollie geannuleerd

 • Wanneer een betaling bij Mollie mislukt, of niet wordt afgemaakt of geannuleerd, krijgen we orders toch binnen.

  Is er een optie om een bevestiging pas door te sturen zodra betaling geslaagd is?
  Anders is deze plugin niet echt geschikt.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
 • Plugin Author Indigo Webstudio

  (@indigonl)

  Hoi, het werkt zo dat de bevestiging verschilt: als de betaling geslaagd is wordt een andere mail gestuurd (a la: hartelijk dank voor je bestelling) dan bij een mislukte of geannuleerde betaling (a la: je betaling is mislukt. Heb je problemen ondervonden bij je betaling? Neem contact op met etc etc)

  In de instructie zie je hoe je dat onderscheid zo kunt inregelen.

  Hey,

  Nogmaals bedankt voor je snelle reactie vorige keer.

  1.
  Waar kan je de instructies vinden, wij hebben hetzelfde probleem wat wel vervelend is. Wij en of de gebruiker mogen pas een order ontvangen als de betaling via mollie echt gelukt is.

  2.
  Een andere vraag is, ik heb een dropdown gemaakt, waar je kan kiezen uit bancontact, kbc, ing, etc.. voor de belgische klanten. Maar als je dan verder gaat naar de betaalpagina van mollie dan moet je weer een keuze maken uit de 4 selecties die we voor onze belgische vrienden aangemaakt hebben.

  Kan dit niet direct naar het juist betaalmiddel gelinkt worden dat de klant gekozen heeft?

  Je kunt beter deze nemen, die heb ik ook gebruikt, en daar kun je dat wel mee:
  https://nl.wordpress.org/plugins/pronamic-ideal/

  ook gratis

  Voor een uitleg en screenshots die je bij de setup helpen verwijs ik je naar deze
  documentatie

  In principe is het ‘t makkelijkst als je de betaalwijzen niet uitsplitst in het formulier maar dat de gebruiker pas een betaalwijze kiest in het Mollie afrekenscherm. Anders krijg je inderdaad een dubbeling. Je kunt in het formulier volstaan met betaalwijze ‘online afrekenen’ of iets vergelijkbaars waarna de gebruiker zijn keuze maakt bij Mollie.

  Als je liever de betaalwijze laat kiezen in het formulier dan kun je meerdere feeds toevoegen, voor elk betaalmiddel een feed en in Mollie meerdere ‘webshops’ aanmaken: 1 voor Bancontact, 1 voor PayPal, etc. Die krijgen dan elk een eigen key die je kunt koppelen in afzonderlijke feeds van je formulier.

  Hi Petra,

  Bedankt voor de uitleg, ik had het gisterennacht nog geprobeerd en dat werkt dus.

  Alleen het aanmaken van verschillende notificatie mails is me echt niet duidelijk. Hoe weet het formulier nu of de mollie betaling al dan niet geslaagd is?

  @applemooz,

  Jij ook bedankt ik bekijk die ook eens. Mollie kan je daar ook aan koppelen. Want het is inderdaad bijzonder lastig om een aanmelding binnen te krijgen die uiteindelijk niets blijkt te zijn.

  In de Mollie omgeving wordt een betaling wel of niet succesvol afgerond. Die status (wel gelukt, niet gelukt) wordt teruggestuurd naar je formulier en zodoende kun je instellen wat er moet gebeuren als de betaling geslaagd is en wat er moet gebeuren als de betaling is mislukt of geannuleerd.

  Hi !

  Ik ben net in mollie ingelogd, waar kan je dit dan doen? Is dit nog steeds het geval, want ik kan het niet direct vinden. Sorry voor de last Petra !

  Beste is om de eerdere link met alle uitleg en documentatie te bekijken en die stappen te volgen. Er zit een set screenshots bij die precies laten zien wat je waar invult.

  ah okay sorry ik had enkel de pdf bekeken. thx for the tip

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.