Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - NextGEN Gallery » Basic ImageBrowser not navigating between images

  • Resolved ablears

    (@ablears)



    Hi

    I’m not able to navigate between images using the back/next nav links when using a Basic ImageBrowser gallery on v2.1.79.

    The counter correctly shows the numbers of images and current placement (eg Picture 1 of 16) but it will never change and clicking back or next just reloads the page with the first image displayed. This behaviour occurs regardless of AJAX nav setting or using a legacy template.

    You can see this behaviour at http://dacland.com.au/test/

    Looking at the dev console, I can see when clicking either nav button a request is made to a gallery image permalink, but this returns a 301 and not the content:

    Request URL:http://dacland.com.au/test/nggallery/image/dacland-rothwell-11feb-0145/
    Request Method:GET
    Status Code:301 Moved Permanently

    Server Settings

    Operating System : Linux (64 Bit)
    Server : Apache
    Memory usage : 69.8 MByte
    MYSQL Version : 5.5.52-0+deb8u1
    SQL Mode : Not set
    PHP Version : 5.5.34
    PHP Safe Mode : Off
    PHP Allow URL fopen : On
    PHP Memory Limit : 256
    PHP Max Upload Size : 40M
    PHP Max Post Size : 40M
    PCRE Backtracking Limit : 1000000
    PHP Max Script Execute Time : 60s
    PHP Exif support : No
    PHP IPTC support : Yes
    PHP XML support : Yes
    Graphic Library

    GD Version : bundled (2.1.0 compatible)
    FreeType Support : Yes
    FreeType Linkage : with freetype
    T1Lib Support : No
    GIF Read Support : Yes
    GIF Create Support : Yes
    JPEG Support : Yes
    PNG Support : Yes
    WBMP Support : Yes
    XPM Support : No
    XBM Support : Yes
    JIS-mapped Japanese Font Support : No

    • This topic was modified 1 year, 5 months ago by  . Reason: added details about the network request
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @ablears – I would suggest starting with clearing the image cache under Gallery > Other Options > Miscellaneous. If that does not resolve the issue you may need to use the Reset Option (especially if there is a path / routing issue as the Reset Option will generally correct for those types of issues, especially if a site migration has happened).

    Thanks!

    – Cais.

    Thank you, I tried both those options without luck. Deactivating WishList Member did the trick, but unfortunately that is not an optional plugin for us.

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @ablears – I’m not familiar with that plugin, can you provide a link to its location on the WordPress plugin directory?

    Also, have you asked their support team if they have any insights into this problem?

    Thanks!

    – Cais.

    Hi Cais, Wishlist Member is a paid membership plugin, the link is http://member.wishlistproducts.com/

    I’ve reached out to them too.

    cheers
    Anthony

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @ablears – Please let us know what they suggest, if anything.

    Thanks!

    – Cais.

    Sorry for hijacking this thread, but I have the same problem: NextGen 2.1.79 and the basic image browser behaves the same. Example: http://www.planet3dnow.de/cms/28212-tesoro-sharur-spectrum/subpage-handhabung-software/

    Its probably an incompatibility with some other plugin or with the theme, but I’ve no idea where to start searching. Do you have any hint?

    Regards
    TiKu

    @tiku, the issue is solely between NextGen and Wishlist. I’m waiting on my client getting a new license for Wishlist so I can talk to Wishlist support. If you have an active license then try raising a ticket with them and point them to this thread.

    Hum, I don’t use Wishlist. So it seems like Wishlist has the same problem like one of the plugins that I use. Maybe I should wait and see what the Wishlist devs find out.

    @tiku oh! Can you share your plugin list?

    The way to find the culprit is to disable plugins one by one until the problem stops.

    The full list is quite long (27 plugins) and 11 of them have been developed by myself and are not public available. You are absolutely right about disabling them one by one. I’m trying to find the problem without disabling the plugins, because my test system currently is completely broken and will need quite some time to make it work again.

    Do you, by any chance, use the Multipage Plugin? Currently I see it as the number one candidate for being part of the problem.

    Here’s my plugin list. Deactivating Wishlist fixes the issue, hence my assumption that was the only plugin at fault.

    Adminer
    Akismet Anti-Spam
    Black Studio TinyMCE Widget
    Custom Metadata Manager
    Eliminate Notify Email
    Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
    Meta Box
    NextGEN Gallery
    Post Types Order
    Pretty Link
    Quick Page/Post Redirect Plugin
    Relevanssi
    Total Slider
    UpdraftPlus – Backup/Restore
    WishList Memberâ„¢
    Wordfence Security
    WP-Cycle
    Yoast SEO

    Thank you. I’ve found out that for me it is the Multipage Plugin. Disabling it fixes the problem. So I’ll dig into its code…

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @tiku – Good to see you have found your conflict although if further assistance from us is needed please remember to start your own topic as your concern is not directly related to the OP.

    Thanks!

    – Cais.

    The WishList devs provided a fix but they’re not committing it for release. So if anyone else has this issue, this was what the WishList devs said:

    The file you need to check is wishlist-member/wpm.php at line 5152.

    add_action('template_redirect', array(&$WishListMemberInstance, 'Process'), 1);

    change it to

    add_action('template_redirect', array(&$WishListMemberInstance, 'Process'), 999);

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @ablears – Thanks for sharing this work-around!

    – Cais.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘Basic ImageBrowser not navigating between images’ is closed to new replies.