Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Banners disappearing & log in problem

[Resolved] Banners disappearing & log in problem

  • I have a site built with wordpress (httml://ddforum.co.za)using a modified 2011 theme. It allows customized banners/headers/featured images, which I use extensively, each page has a unique featured image/header.

    I started off having a log-out problem. Instead of taking me to a (redirected) log-in page (I’m using WP-Members), it errored as follows

    “Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/ddforumc/public_html/wp-login.php:58) in /home/ddforumc/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 881”.

    It has now degenerated to the point that I cannot log-in but instead get the following message

    “Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/ddforumc/public_html/wp-content/themes/ChildOfTwentyEleven/functions.php:6) in /home/ddforumc/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 680”

    and the banners/headers don’t display:

    The message is repeated about 8 times, sometimes with different line numbers.

    As I can’t log-in to get to the dashboard and check the pages for it, it seems to me that I may have to re-install Wp, which I hope to avoid. So, I have two questions:

    1) Has anyone had a similar experience and what should I do about it?
    2) If I have to re-load Wp, can I do that without losing all my content or will I have to reload the content as well?

    Thanks in advance

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • esmi


    Forum Moderator

    You have an issue in your child theme’s functions.php file. See Solving “headers already sent” warnings for details of how to correct this.

    Thank you, I’ll follow up on that.

    Hi, Thanks for the link. I’ve learned something and eliminated the long list of warnings and am now left with my original warning viz:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/ddforumc/public_html/wp-login.php:58) in /home/ddforumc/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 881

    I don’t see how to correct line 58, which reads “<html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml” <?php language_attributes(); ?>>” (without the quotes). I have tried and apparently failed.

    Your link to the fix was very informative. It said if you are using a redirect (which I am) viz:
    “add_action( ‘login_enqueue_scripts’, ‘redirect_login’ );
    function redirect_login() {
    that that may be the cause and one should “Instead use javascript redirection if needed.”

    I have no clue how to do that. Could you advise?

    Again, thanks in anticipation.

    Btw – the redirect works fine on my computer’s localhost version of the site. What works there I would expect to work on the server. It appears that’s not so.

    There you go – I found a fix which didn’t need any coding. A plug-in ‘Peter’s Login Redirect’ – quite a flexible utility – I can imagine a few other redirect uses going forward

    I also learned that php code is a bit like particle physics – if you look at a particle you change it’s properties. You apparently look at a piece of php code and you also change its properties, which seems to me how some of the files in question were corrupted. I swear – I only looked, but clearly I should not have. :=}

    Thanks Esmi, for your help.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] Banners disappearing & log in problem’ is closed to new replies.