WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » Online Backup for WordPress » [Resolved] Backup only partially working.

[Resolved] Backup only partially working.

  • If I ever initiated backup procedure that also involves filesystem backup, the backup will always failed with the error message below:-

    A database operation failed.
     Please try reinstalling the plugin - in most cases this will repair the database.
     Please contact support if the issue persists, providing the complete event log for the activity. Error information follows:
     Location: 862:<path_to_wordpress_install>/wp-content/plugins/wponlinebackup/include/files.php
     Message: WPDB error: Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERCIBLE) for operation '='. Last query: UPDATE <code>wp_wponlinebackup_items</code> SET new_file_size = 262, new_mod_time = 1296370500, backup = IF(<code>exists</code> IS NULL OR file_size != new_file_size OR mod_time != new_mod_time, 1, 0) WHERE bin = 2 AND parent_id = 1 AND type = 1 AND name = '????????.html'

    If I were to do only a databse backup, it will succeed. If I were to do either filesystem-only backups or filesystem+database backups, it will fail.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Oh BTW, reinstalling the plugin doesn’t help.

    Plugin Author Online Backup

    @driskell

    Hi ranpha,

    This is a known issue with some servers and UTF-8 files. We’re working on a fix at the moment.

    If you want to try something, you could enter phpMyAdmin and go to the wp_wponlinebackup_items table, and edit the name field and change the collation/character set to “utf8_general_ci”.

    Jason.

    After doing what you suggested, the backup procedure now completed successfully. Thanks.

    Plugin Author Online Backup

    @driskell

    That’s great ranpha,

    We’ll make a change in the next version of the plugin so it overrides the default character set and puts in UTF8. Should prevent the issue from appearing for anyone else then.

    Jason.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] Backup only partially working.’ is closed to new replies.
Skip to toolbar