Support » Plugin: UpdraftPlus WordPress Backup Plugin » backup not working after switching from remote to local

  • Resolved rweil55

    (@rweil55)


    I was backing up to S3 storage. I now want to back up locally.
    I deselected the remote backup.

    When I ask for a manual backup I get the error message “You have chosen to send this backup to remote storage, but no remote storage locations have been selected”

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • I have the same issue, so I’d like to subscribe to this thread. For me this happened when I moved the WP installation from a sub-folder to root (it was a site-relaunch). The automatic backups worked well when it was saving it to /relaunch2020/backups/ but when I changed the path to just /backups/ after moving everything to root it’s not saving anything anymore. I tried Google Drive instead of FTP, still the same notice: “…no storage locations have been selected”. Which is obviously not true. :-/

    Plugin Contributor aporter

    (@aporter)

    Hi both,

    When taking a manual backup you should see an option labeled:

    “Send this backup to remote storage”

    If you don’t want to send a backup to remote storage when doing a manual backup uncheck this option.

    Now if you do want to send to remote storage when doing a manual backup, there is currently a bug with the current release.

    Next to the send to remote storage option there should be a “…” if you click this it will show all your connected remote storage options.

    In the current release theres a bug which means theres are not checked by default which is causing the “no storage locations have been selected” message, just select the remote storage location you want to backup to and it will work.

    A new release will be out soon that fixes this.

    Best Wishes,

    AShley

    YES, great, that works for me! Will watch out for the new release too.
    Thanks!!

    Thread Starter rweil55

    (@rweil55)

    I did not see this option.
    What worked for me was to delete the A3 credentials, the manual backup then worked..

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘backup not working after switching from remote to local’ is closed to new replies.