Support » Plugin: UpdraftPlus WordPress Backup Plugin » Backup Not Running As Before Migration

  • Resolved aprilschmitt27

    (@aprilschmitt27)


    Dear Support,

    Since SiteGround migrated our site from the .NET development version to .ORG production use on 2019-08-19 …I have 3 problems that did not have before this migration:

    1. “Backup Now” ran all night and has not completed.

    2. “Scheduling” doesn’t run at all.

    3. “Remote” saving to Google Drive used to work too, but I turned that load off for now.

    This is my very first website, so I am a newbie. Plus I’m away and not able to access my computer, so supporting this has been very difficult and stressful.

    I the .NET version, I had followed previous online instructions to replace wp_cron with a real cron job and that seemed to work.

    I do have a couple of SiteHealth warnings, but have not been able to resolve them. But again, Updraft worked great in spite of them.

    I’m using:

    WordPress Version 5.2.2
    Server architecture Linux 3.12.18-clouder0 x86_64
    Web server Apache
    PHP version 7.1.30 (Supports 64bit values)

    Below is a link to the log file:
    https://drive.google.com/open?id=12nVNQAZk0qVRkRuWT4dnDFuRebQMAO88

    Any help would be very greatly appreciated!

    Regards,
    ~April

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Support bornforphp

    (@bornforphp)

    @aprilschmitt27

    Could you try to reduce the backup archive split size. This will split the backup into smaller, more manageable files.

    To do this, open the ‘expert settings’ section of the UpdraftPlus Settings tab, and find the ‘split backups every’ option. Set this to 25Mb save your settings and run a new process.

    If the issue persists, please ask your hosts/server admin to investigate their PHP error logs. These logs should contain more information on the exact issue that is causing the backup process to halt.

    Kind Regards,
    Harshad

    Plugin Contributor bcrodua

    (@bcrodua)

    Hi,

    It shows that the backup process is timed out or killed off.

    Could you try to reduce the backup archive split size. This will split the backup into smaller, more manageable files.

    To do this, open the ‘expert settings’ section of the UpdraftPlus Settings tab, and find the ‘split backups every’ option. Set this to 25/50Mb, save your settings and run a new process.

    If the issue persists, please ask your hosts/server admin to investigate their PHP error logs. These logs should contain more information on the exact issue that is causing the backup process to halt.

    Kind Regards,
    Bryle

    Dear Harshad & Bryle,

    Thank you very much for your prompt and clear instructions! This worked perfectly.

    Kind Regards,
    ~April

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Backup Not Running As Before Migration’ is closed to new replies.