Support » Plugin: Custom Login » Background images no longer showing on login page

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Author binarymoon

    (@binarymoon)

    Hi there – not sure what I can do about this.

    The plugin has been updated in the last month or so – and so it’s possible that something broke – however reuploading the images should have fixed the issue.

    Do you have a link to the site so I can take a look?

    Hi. Sorry not to get back to you. The site is http://www.geaftextranet.co.uk. Thanks.

    Hi again. I have just deactivated every plugin I am using on the site one by one and checked the login page, but this did not resolve it. Here are the settings I am using on the set up page:
    http://www.geaftextranet.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/Extranet_Login_Background.gif
    Fiona Storey
    ******
    #eeeeee
    http://www.geaftextranet.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/Extranet_Login_PageBackground.jpg
    Top
    Center
    no-repeat
    #000000
    #ffffff
    #0c593f

    However if I look at the css for the login page on Firebug I get this:
    body.login {
    background: none repeat scroll 0 0 transparent !important;
    }
    body.login {
    border-top: 1px solid #fff;
    }
    html, body {
    height: 100%;
    }
    body {
    background: none repeat scroll 0 0 #f1f1f1;
    color: #444;
    font-family: “Open Sans”,sans-serif;
    font-size: 13px;
    line-height: 1.4em;
    min-width: 0;
    }
    So background images don’t seem to be registering.

    Plugin Author binarymoon

    (@binarymoon)

    Hi there – this seems to be an issue with the way you have the site setup.

    If I try to view this image: http://www.geaftextranet.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/Extranet_Login_Background.gif then I get redirected to the login screen. I assume you’re using some sort of plugin that stops people from viewing the site when they are not logged in?

    As such, it seems the background images won’t load until the user is logged in – by which time it’s too late.

    If you can add an exception to the plugin so that it allows access to wp-content/uploads then it should work.

    Either way – its not an issue with the custom login plugin unfortunately 🙁

    Hi BinaryMoon. Thank you for your response.
    Yes, I am using WP Require Auth.
    This already includes the code:
    /*
    Make sure that the user is logged in if the page is not one of the following:
    * wp-login.php
    * wp-register.php
    */
    I have adding in the two image files but this has had no effect:
    /*
    Make sure that the user is logged in if the page is not one of the following:
    * wp-login.php
    * wp-register.php
    * Extranet_Login_Background.gif
    * Extranet_Login_PageBackground.jpg
    */
    However this plugin hasn’t been updated for 12 months and the images only stopped showing a couple of months ago. In this time I haven’t installed any new plugins, although many have had updates that have been applied, along with theme and WordPress updates.
    I tried deactivating all plugins apart from BM Custom Login and the images still didn’t show. I also tried changing the theme to 2014 and the images still didn’t show on the login page. I did force a refresh on trying these, and am not using a caching plugin so that shouldn’t be an issue either.
    Do you have any ideas that might help?

    Plugin Author binarymoon

    (@binarymoon)

    The issue is still with the plugin I’m afraid.

    I suspect if you add the full path to the image as an exception then it may work:

    /wp-content/uploads/2012/07/Extranet_Login_Background.gif
    /wp-content/uploads/2012/07/Extranet_Login_PageBackground.jpg

    If that doesn’t work then I don’t know what to suggest.

    Best of luck!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Background images no longer showing on login page’ is closed to new replies.