WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Background colour issue (20 posts)

  1. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Site is here and theme is technical speech.

    For some reason when changing the background colour code in style.css....

    /*Basic Styles*/
    *{margin: 0px;padding: 0px;}
    a{color:#666;text-decoration:none;}
    a:hover{color:#31B640;text-decoration:none;}
    a img,img,img a{border:1px solid #EEE;padding:0;background-color:#EEE;}
    body{background:#<strong>fff</strong>;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;}

    ...as shown here, the main white in the middle of the page remains on the home page but disappears on all others IE on posts, catergory's. Obviously this make reading difficult as we would like #123 as bg colour but for the central area, which is to remain white.

    It's almost as if there is a white image stuck in there somehow but only on the HP, almost like a frame.

    Will be most grateful if anyone has an idea on this.

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 3 years ago #

    style.css:

    body {
        background:#fff;
        font-family: Arial,Helvetica,sans-serif;
    }

    Change the background value.

  3. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Am not completely with you esmi?

  4. 123milliseconds
    Member
    Posted 3 years ago #

    Change your body style.css to look like esmi posted

  5. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks - tried that but posts and pages bg colour still showed through instead of remaining white and stayed as #123 which is the colour we require.

  6. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Does anybody have any further ideas on this one please? BG colour is showing through the other pages and posts instead of keeping the white middle section. Only the homepage does it correctly at the moment.

  7. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    All pages I looked at in IE8 and FF were white. Should the pages be white with a different bg color?

  8. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    Style sheet body, background is set to fff. Change to 123.

  9. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    They look ok at the moment as I have quite a few visitors all the time and don't want to ruin their experience. If I change the bg colour to #123 then the inner pages all turn completely blue, except the HP which looks good.

  10. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    Yes, I see that now.

  11. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    Looks to me like you need to add a bg color to .contentbox and to sidebar. But the best might be a wrapper that would be the same width as the banner. That would give you the look you want.

  12. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Sounds like a plan, will try and report back, thanks kmessinger

  13. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

  14. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok have changed and is live and looking much better, but on the inner pages there is just a small gap left and right of the central content, Do you know what that could be please?

  15. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    The interior pages have this error (hard to see because of bg color)

    Parse error: syntax error, unexpected '?' in /home/duploman/public_html/wp-content/themes/technical-speech/comments.php on line 25

  16. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yeah that was something I did on comments, ok now, but images on HP have been mashed too.

  17. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    Still no change on these pages - http://footybunker.com/england-do-it-the-hard-way-again/1282

    HP images look preportional to me.

  18. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    Where would the little extra piece of BG missing be in the style.css, strange how it's ok on HP but no where else, and I have no idea why the images on the HP have moved about just on a colour change.

  19. kmessinger
    Moderator
    Posted 3 years ago #

    On the hp you have a style #body applied. The other pages I don't see that - I just see BODY applied.

    Of course, should have asked long ago - have you disabled plugins to check those?

  20. ocpplus
    Member
    Posted 3 years ago #

    I will look into that but I need to get these images set right again first thanks.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic