Support » Plugin: All in One SEO Pack » Auto-generated Description + Keywords not working

  • Resolved iangeek

    (@iangeek)


    Hi there,

    Long-time user of AIOSEO across countless sites, but all of a sudden on one of my sites its stopped auto-generating the keywords and description. It shows manually added ones, (and non-description OG/Twitter tags), but not the all-important descriptions.

    Site for reference is http://www.whimsicalwonderlandweddings.com, and it all worked fine until recently.

    Any ideas?

    Thank you!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Michael Torbert

    (@hallsofmontezuma)

    WordPress Virtuoso

    What was the source of the autogeneration of keywords and descriptions? On my dev site it works, so I need exact steps to reproduce.

    Hi Michael,

    Just standard vanilla post content / excerpt… No shortcodes or anything like that.

    Manually added Description shows fine.

    If description left blank it used to auto-generate, but now its not pushing anything through to the head content. Just wondered if this was anything you’d come across before.

    I guess its most likely a conflict with another plugin somewhere, but can’t spot anything. Will try setting WP_DEBUG going and see if its flagging anything up anywhere.

    Michael Torbert

    (@hallsofmontezuma)

    WordPress Virtuoso

    I need exact steps to reproduce in order to figure out anything. Can you at least take a screenshot of your settings?

    Even better would be if you do an export of your settings and email it to support@ our domain.

    Hi Michael,

    Advanced Settings are exactly as above (first two boxes only ticked).

    The issue seems to be only on posts that have an image as the first item, before any text content. If I remove that and re-publish, the description works again. And continues to work if I then re-insert the image.

    Note that it still doesn’t work if I just republish the post without first removing the image.

    The client runs Imagify in the background, so I wonder if its some sort of hook from this getting in the way.

    Michael Torbert

    (@hallsofmontezuma)

    WordPress Virtuoso

    Putting an image in front of text doesn’t break it for me.
    You’re welcome to open a Github issue if you’d like someone to look into this, but unfortunately there’s not much we can do until we can reproduce it.
    https://github.com/semperfiwebdesign/all-in-one-seo-pack/issues/new

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Auto-generated Description + Keywords not working’ is closed to new replies.