WordPress.org

Forums

Asteria Lite
[resolved] Asteria Slideshow keeps disappearing (15 posts)

  1. ciaraciaraciara
    Member
    Posted 1 year ago #

    Have installed Asteria Lite on my site, busholdschoolhouse.com.
    When I add 2 new slides for the slideshow on the homepage, and save, it works fine. The new items appear on the slideshow.
    However, when I go back into Appearance>Asteria Options and go into the Slideshow, the slides I just uploaded are nowhere to be seen. If I then go onto edit and save something else (eg Style of Frontpage, or anything other than Slideshow) and save, the slideshow items are now gone off the live site.

    I've tried this in both Chrome and Firefox on mac, to no avail. This means that if I want to keep using the slideshow, I will have to keep reuploading my slideshow items each and every time I change something in Asteria Options.

  2. Towfiq I.
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    Are you adding title to your new slides?

    I just tested the theme again on multiple installations and I can't reproduce this issue..

  3. meghanrfloyd
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same issue as ciara. Every time I try to make any changes to the Asteria Options it will delete the slides and I have to set them again.

  4. Towfiq I.
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    Are you following these steps?

    1. Go to Asteria Options> Slider and click the "Add New" button.
    2. Add Title and upload the image.
    3. Click "Save Changes" button

  5. ciaraciaraciara
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi
    Yes, the problem was simple - I hadn't entered in a title. Theme doesn't allow you to NOT put in a title. Thanks!

  6. meghanrfloyd
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you, that fixed it!

  7. PurnawanHadi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Towfiq,

    May I know the best size for the slider, because in the setting only has information about 500px but it still not appears as the best resolution. Thanks

  8. Towfiq I.
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    the width should be around 1200px if you are using the "Fixed layout" mode if you are using "Full Width" mode, your slider images should have the width of 1600px.

  9. PurnawanHadi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for your fast response :)

    its mean 1200 x 500px for "fixed layout" and 1600 x 500px for "Full width" ? or, I just set the longest side of the image and the other side will adjust automatically ?

    Regards,

  10. Towfiq I.
    Member
    Theme Author

    Posted 1 year ago #

    yes 1200 x 500px and 1600 x 500px

    you can change the height from 500px to any number you want.

  11. PurnawanHadi
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you very much ! It works now on my web http://www.purnawanhadi.com :)

  12. nickpeters
    Member
    Posted 11 months ago #

    When I change the title font the content of the boxes disappears...
    You can add it again afterwards, but the same source for these issues I geuss.

  13. Towfiq I.
    Member
    Theme Author

    Posted 11 months ago #

    @nickpeters whats your site address?

  14. nickpeters
    Member
    Posted 11 months ago #

    kleermakerkerkrade dot nl

    As long as I change the boxes last, everythings fine, but when I would change the font my boxes content disappears. So I'm good, but just so you know.

  15. liliom55
    Member
    Posted 5 months ago #

    Hi
    i have a problem with slideshow Asteria in Google chrome when i open the website that i have already designed it in chrome the slideshow doesn't work good and the height has problem .
    http://www.cooper1001.com/?lang=en
    can you help me what should i do?
    thanks.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic

Tags

No tags yet.