Support » Plugin: Blocks Animation: CSS Animations for Gutenberg Blocks » Animation Nayra Theme and Elementor

  • Hello,
    My site is not yet published, I work locally with WAMP Server.
    I have a problem for which I can’t find a solution but I’m sure that with your skills, you will be able to help me!
    I use WP to build my website and the AERA theme from NAYRA. I also have Elementor and I use widgets on the right side of my site as well as “text editor” areas in the center.
    Each time I open a page, the text editor area is shrunk and 7 seconds later it expands to the right size.
    I tried, on a TEST page, to create my content with WP and not Elemantor. When I do this, I don’t see the same layout problem under 7 seconds but the part where I write is not wide enough. I also have forms on some pages so page width is critical.
    Moreover, I don’t understand why Elementor would generate this problem.
    It’s really annoying.
    Would you have a solution for me?
    Thank you very much.

    • This topic was modified 7 months, 3 weeks ago by dso31.
Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Hello,
    I just added on the additional CSS of the theme, this css :
    .elementor-column-gap-default {
    max-width: 900px !important ;
    width: 900px;
    }
    The site, in computer version is now correct but the problem is that now it is not responsive.
    Is it possible to say in CSS that this change applies only to the computer version and not tablet and cell phone?
    Thanks

    Plugin Support AC

    (@purplecodes)

    Themeisle Support

    Hi @dso31,

    With the Elementor issue, it would be best to reach out to their support.
    With the Test page that you created, kindly provide us a screenshot and let us know what is/are widgets you used so we can replicate it on our end.

    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Hello,
    In the meantime, I managed, thanks to the addition of an extra CSS code, to get what I wanted, namely, the normal opening of my pages without any transition effects + a responsive site.
    I added this code for that:

    .fadeInUp {
    animation-name : none !important ;
    }
    .elementor-column-gap-default {
    max-width: 900px !important ;
    width: 900px;
    }
    .sidebar {
    width: 150px !important;
    height: 50px !important;
    margin-top: 0px !important;
    margin-bottom: 0px !important;
    margin-right: 150px !important;
    margin-left: 180px !important;
    border-right-width: 0px !important;
    border-left-width: 0px !important;
    border-top-width: 0px !important;
    border-bottom-width: 0px !important;
    padding-top: 0px !important;
    padding-bottom: 0px !important;
    padding-left: 0px !important ;
    }

    I don’t know if this code is correct because I’ve never done CSS, but it works on my site in its “local WAMP” version.

    Only the background image is not totally responsive (it’s the sky image on which I added a drone) because for example, I can’t see the image of the drone.

    Also, I always have a tiny split-second animation that is visible when my content pages open. It’s like a very quick pop. I have removed the animations though… I don’t understand.

    What do you think?
    Capture

    Thanks for your help.

    • This reply was modified 7 months, 3 weeks ago by dso31.
    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    One last problem is that when I switch from the computer version to the tablet or cell phone version, I lose the background color of my header.
    Computer version
    Tablet version
    Phone version
    Thanks

    Plugin Author Hardeep Asrani

    (@hardeepasrani)

    Hey @dso31,

    Can you give us the link to your website? Thank you!

    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Hi,
    As mentioned in my first post, my site is not yet online. I work with the WAMP server.
    Thanks a lot

    Plugin Author Hardeep Asrani

    (@hardeepasrani)

    Hey @dso31,

    It won’t be possible for us to check unless the website is online. Would it be possible for you to put it online on a test server?

    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    I don’t know of any testing service.
    I am a novice. I am willing to do what you tell me. Could you guide me? Thanks

    Plugin Support Vytis

    (@bvytis)

    Hi @dso31,

    You could even use a test service like this one https://tastewp.com/ (such website expires in 7 days)

    Or you can try one of the free hosting – https://themeisle.com/blog/best-free-website-hosting/ if you do not have a purchased hosting plan yet.

    Seeing your website online would allow us to debug the issue.

    Thanks!

    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Thanks a lot.
    I will proceed to put my site online very soon. I will come back to you at that time.
    Thank you and have a nice day

    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Bonjour,
    Ca y est, mon site est enfin en ligne http://www.dso31.fr (il me reste encore à finir certaines choses…)
    J’ai fait mes réglages pour que mon site soit responsive tnat sur les mobiles que sur les tablettes.
    Cependant, je ne sais pas comment régler le problèmes des widgets de la colonne latérale qui fonctionne très bien sur PC mais qui se met en fond de page sur tablette et mobile.
    J’ai donc ajouté un plugin me permettant de masquer ces widgets sur ces 2 supports mais j’ai besoin de ces widgets sur tous mes supports.
    Existe t-il une solution? Est-il possible de créer avec un code un bouton comme celui qui se crée pour les coordonnées mentionnées sur le header?
    Problème également sur l’affichage de mon logo qui est trop petit sur la version mobile. Existe t-il un code css permettant de l’agrandir?
    Dernière chose, suivant les mobiles utilisés ou même très alléatoirement, lorsqu’on clique sur les 3 petits points (version mobile) les coordonnées (liens avec l’ensemble des réseaux sociaux + tel) ne s’affiche pas systématiquement. Je ne comprends pas d’où peut venir ce problème car sur un même téléphone ça peut fonctionner puis ne plus fonctionner… J’ai remarqué que parfois, le fait d’aller sur une page et de revenir avec la flèche retour du téléphone, suffisait à ce que ce bouton ne fonctionne plus… même après un raffraichissement de la page.
    Le fond de page sur mobile fonctionne bien… je n’ai rien changé pourtant, peut-être un bug avant la mise en ligne…
    Je vous remercie.

    • This reply was modified 6 months ago by dso31.
    • This reply was modified 6 months ago by dso31.
    Thread Starter dso31

    (@dso31)

    Hello,
    My website is finally online http://www.dso31.fr (I still have to finish some things…)
    I made my settings so that my site is responsive tnat on mobiles as on tablets.
    However, I don’t know how to fix the sidebar widgets that work fine on PC but are in the background on tablet and mobile.
    So I added a plugin that allows me to hide these widgets on these 2 supports but I need these widgets on all my supports.
    Is there a solution? Is it possible to create one with a code a button like which is created for the coordinates indicated on the header?
    Also problem on the display of my logo which is too small on the mobile version. Is there a css code to enlarge it?
    Last chosen, depending on the mobile used or even very lightly, when you click on the 3 small dots (mobile version) the contact information (links with all social networks + tel) is not displayed systematically. I do not understand where this problem can come from because on the same phone it can work and then not work anymore… I noticed that sometimes, the fact of going on a page and coming back with the back arrow of the phone, was enough to make this button not work anymore… even after a refresh of the page.
    The mobile background works fine… I didn’t change anything though, maybe a bug before I put it online…
    I thank you.

    Plugin Support AC

    (@purplecodes)

    Themeisle Support

    Hi @dso31,

    Apologies for the late response.

    For the sidebar widgets, are you referring to this section here – https://vertis.d.pr/hcfTAa
    Kindly try disabling our plugin and see if the issue is the same to isolate the case?
    For your social icons on the mobile issue, kindly provide us with more details? It looks the same for me when I viewed on mobile: https://vertis.d.pr/9Lbmt0.
    As for the logo issue, please reach out to your theme support.

    Let us know how it goes.

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.