WordPress.org

Forums

[resolved] Anchor Links Do Not Work in Safari (5 posts)

  1. canu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,
    I just installed some anchor links in a long website page that I built in a WordPress website under development.

    The software that I used to create the anchor links was TinyMCE Advanced 4.02.

    The anchor links work fine in Chrome 34 but not in Safari 5 which is an issue.

    Any help or suggestions would be much appreciated.

    Thanks!

  2. lorro
    Member
    Posted 1 year ago #

    Anchors on Safari are a known issue, you can Google it. The fix is to add a / before the linkname. So, for example, for Chrome etc you might link with:
    http://www.mysite.com/mypage#linkname
    instead, this url form works with Chrome etc and Safari:
    http://www.mysite.com/mypage/#linkname

  3. canu
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Lorro, that worked, thanks for your help.

  4. Andrew Croll
    Member
    Posted 5 months ago #

    Having the same problem with safari.

    My website is quadrabooks.com. My menu links are domain/pagename/#anchor. They work OK in IE, Foxpro and Chrome. Safari sends you to domain/pagename.

    On the page domain/pagename the anchor address domain/pagename/#anchor works fine in Safari.

    I am using the latest version of WordPress on a Toshiba laptop with Windows 7 OS.

    I get the same results with an Apple MacAir

  5. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 5 months ago #

    @Andrew Croll - could you start your own thread - this one is marked resolved and not likely current - since it's well-outdated.

    You can do so here:

    https://wordpress.org/support/forum/how-to-and-troubleshooting#postform

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic