WordPress.org

Forums

"An Unexpected HTTP Error occurred during the API request." (6 posts)

  1. tccandler
    Member
    Posted 4 years ago #

    OK - After researching this for a few days, it appears this is a common issue.

    However, the standard reply -- "changing the timeout setting in wp-includes/class-http.php from 5 seconds to 30" is not working for me.

    I have also deleted all of my plugins one at a time and replaced them to see if that was the issue. It is not.

    Also -- this is an intermittent issue. Half of the time, everything works normally. Half of the time, it does not.

    This occurs when searching for new plugins or themes and when using askimet or wordpress stats.

    Can anyone help with alternative possible solutions?

    Thank you.

  2. tccandler
    Member
    Posted 4 years ago #

    The spells seem to last a long time. It work almost all day yesterday. However, it has been giving the error message all day today.

  3. mixmastermichael
    Member
    Posted 4 years ago #

    So did you resolve this issue? I'm having the same problem.

  4. Atif Siddiqui
    Member
    Posted 4 years ago #

    It's been like ages, can't wordpress fix this? wake up Open Source Community.

  5. mixmastermichael
    Member
    Posted 4 years ago #

    So I fixed this issue a while ago by downloading the "third party host fix" plugin. It's been a while since I've resolved it, and can't really remember what exactly I did, but just wanted to pass that issue along in case some sorry soul stumbles upon this thread one day.

  6. cornerofart
    Member
    Posted 3 years ago #

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic