Support » Fixing WordPress » All new media uploads are being placed in the same folder (April 2015)

  • Hello. I’m experiencing an issue with media uploads. Every time I upload a new piece of media via Dashboard–>Media–>Add New, WordPress places the media file in the April 2015 directory. Does anyone know how I can troubleshoot and resolve this?

    In Settings–>Media I have ‘Organize my uploads into month- and year-based folders’ ticked.

    Thanks in advance.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Connect to your website using the FTP client and then go to /wp-content/ directory. There you will see /uploads/ folder. Right click on the uploads directory and set chmod 755

    @mcfreder Thanks for that. But the permissions on the uploads folder is already set to 755.

    @cag8f

    If you are able to temporarily disable all plugins, and temporarily switch to the default twenty seventeen theme, then do a test upload, then does the symptom still happen?

    (The idea is to see if this is being caused by a plugin or theme conflict)

    Write back to let us know how you go?

    Use FTP to check to see if you have a UPLOADS constant in wp-config.php. If there is, remove that line of code.

    If the error still persists, log in to your database and change the uploads path in the wp-options table.

    @johhnyk I checked wp-config, but there is no entry for uploads. I then checked my DB, and in wp_options I saw there were two relevant entries for uploads: both were blank (screenshot). Should I add a value to one? If so, what value should I use? I want to ensure uploads are stored in folders matching the year and month of the upload.

    @mjjojo I’ll try changing the theme and testing. I’ll report back here.

    @cag8f

    If there’s still concern, then will you update how it is?

    Or, if resolved, then will you kindly start to mark this thread as ‘Resolved’? (including some solution detail)

    cag8f

    (@cag8f)

    Thanks for the reminder. Since the issue isn’t critical, we’ve decided to leave it be for now. In other words, I won’t be doing any more testing/troubleshooting. I have this noted, so if I do indeed need to re-visit it, I’ll start with these suggestions.

    In light of that, I’m not sure if I should mark this ‘Resolved’ or not. My guess is ‘yes?’

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.