Support » Fixing WordPress » All images broken after update

  • Resolved Linda Ursin

    (@svehex)


    I’m running a multisite setup where everything is up to date (wordpress, themes, and plugins) but since the latest wordpress update, the images for two of my subfolder sites are broken.

    I have flushed the cache for the sites and my browsers
    I have disabled all plugins and saw no difference in the images
    I have tried switching around the permalinks
    I have tried regenerating thumbnails
    I have checked my .htaccess and wp-config files
    I have not been able to find any new errors in my server logs

    I am using the same theme on the main site and that’s working (Divi child theme with only css changes)

    The problem manifests as broken images and no thumbnails in the media library. The urls for the broken images look like for example this one:
    https://lindaursin.net/kunst/files/2017/08/painted-turtle-scan.jpg

    The files are present at the full url, which starts with:
    https://lindaursin.net/wp-content/blogs.dir/25/files/2017/08/painted-turtle-scan.jpg

    When I upload a new image, that image has the same issues. And the images don’t show up if I click edit.

    Since the main site is working, it’s hard to believe that the wordpress core files are at fault but I would love any input as to how to solve this.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Hi @svehex.,

    Check your upload folder permission

    Thanks
    Rajan V

    I have already done that. Upload has worked well for many years.

    I get ‘file not found when I use that link (not even on a different browser) and the images don’t show up in the media library. If I use the link https://lindaursin.net/wp-content/blogs.dir/25/files/2017/09/Jotunheim-acrylic-landscape-by-Linda-Ursin-400×400.jpg I get the image. So it seems to me like there’s a rewrite issue for the subfolder sites but not for the main site. I did double check my .htaccess file and I have made no changes to it or the server config files.

    The codex gives the following for a multisite .htaccess post WordPress 3.5:
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^wp-admin$ wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule ^(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule ^(.*\.php)$ wp/$1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    /wp-admin/network/setup.php says:

    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]

    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]

    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ – [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]

    That last one actually worked, so now my images are back

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘All images broken after update’ is closed to new replies.