WordPress.org

Forums

akismet and other plugins not appearing in Dashboard (5 posts)

  1. scobb99
    Member
    Posted 4 years ago #

    Suddenly Akismet [and one other plugin] has gone from my Dashboard.

    The files are on the server. In the right place. But Akismet does not appear in the Dashboard.

    I have been running several WordPress sites for several years and never seen this happen before. The first three of my plugins, alphabetically speaking are:

    Addthis
    Akismet
    Audio-player

    None of these appear in the Dashboard. I have logged out, back in, different computers. Same situation.

    I titled this post with Akismet because right now I am getting bombarded by comment spam, so that is the most pressing problem, but it may be a wider problem.

    Any thoughts much appreciated.

    Stephen

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 4 years ago #

    Have you tried:

    - switching to the default theme to rule out any theme-specific problems?

    - resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin? Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - re-uploading the wp-admin and wp-includes folders from a fresh download of WordPress?

    - increasing the available memory?
    http://wordpress.org/extend/plugins/memory-bump/
    http://wordpress.org/support/topic/253495#post-1017842

  3. scobb99
    Member
    Posted 4 years ago #

    esmi -- thanks for the suggestions. Will be trying them as time permits and will report back if I come up with a diagnosis, in case anyone else has this problem.

    Cheers...Stephen

  4. scobb99
    Member
    Posted 4 years ago #

    Well, nothing is working so far. I have done a complete manual upgrade (including wp-admin and wp-includes) to 3.0 but certain plugins are still not appearing.

    Come to think of it, the "missing" plugins are ones that I have tried to auto-update.

    When I try to update a plugin I am asked from my ftp credentials, which I provide. But the response is an error.

    And then when I try to delete a plugin, I am also asked from my ftp creds and get an error, like this:

    "Plugin could not be deleted due to an error: Could not fully remove the plugin(s) cforms/cforms.php."

    In fact, none of the files for the 'removed' plugin appear to have been deleted. So I have numerous plugins that are still on my server but not in my Dashboard.

    Uploading a fresh version of the plugin does not fix this.

    Any ideas much appreciated...Stephen

  5. scobb99
    Member
    Posted 4 years ago #

    Just to clarify...I have successfully upgraded to WordPress 3.0 and Thesis Theme 1.7 (on cobbsblog.com/blog). Switching themes and 'resetting' plugins has not solved the problem. My blog is "up" but I am missing some functionality from the 'lost' plugings, notably Akismet for spam protection (I canNOT believe the stupid stuff these WordPress spammers try--they seriously need to get a life).

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic