Support » Plugin: Post SMTP Mailer/Email Log » Ajax error and sending mail twice

  • When I installed this plugin some days ago to replace the former Postman, everything seemed to worked OK. (Testmail)
    When I send a a test mail from the settings screen now, I get an AJAX-error. However finally the mail is actually send twice.
    When I send an email from a contactform7 form there is a similar behaviour. No confirmation (or error) message and the spinner keeps turning, but in the end the mail is send twice.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Author yehudah

    (@yehudah)

    What is the error?

    You can press F12 to go the console tab and refresh the page.
    repeat your actions and you should the error in the console tab.

    Plugin Author yehudah

    (@yehudah)

    You can screenshot too.

    Postman settings:

    An unexpected error occurred:

    Chrome console:

    POST https://fysiocursus.nl/wp-admin/admin-ajax.php net::ERR_EMPTY_RESPONSE

    BTW

    Reverting to Postman solves the problem, but that’s not my prferred solution

    I have a similar issue.
    I also changed from Postman to this. Now I’m having trouble sending E-Mails reliably with Strato. Sometimes the Mails are sent, sometimes I geht the timeout. Reverting to Postman or disabling the mail-plugins completely fixes the issue.
    I can’t really tell, why this is happening.
    But I know that, when sending Test-E-Mails and they go through it can take up a lot of time. (like 13000ms or so.)
    What does your session transcript tell you about Errors?

    Here is what it states for me:
    Old postman:
    220 smtp.strato.de ESMTP RZmta (P8 -)
    EHLO localhost
    250-smtp.strato.de greets 192.168.48.6
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    .
    .
    .

    New Post SMTP:
    smtp:tls:plain://smtp.strato.de:587

    220 smtp.strato.de ESMTP RZmta (P15 -)
    EHLO ERROR
    250-smtp.strato.de greets 192.168.48.6
    .
    .
    .

    Note: The configured server Adress is smtp.strato.de NOT localhost. I can’t tell, why the old postman used localhost. But maybe this is the cause for my issues.

    The difference in my case is an EHLO ERROR in the session transcript.
    No idea what it means. I have no knowledge of the SMTP protocol.

    First lines session transcript Postman:

    220 router07.route25.eu ESMTP Postfix (Ubuntu)
    EHLO localhost
    250-router07.route25.eu

    First lines session transcript Post:

    220 router07.route25.eu ESMTP Postfix (Ubuntu)
    EHLO ERROR
    250-router07.route25.eu

    Plugin Author yehudah

    (@yehudah)

    Hi,

    It looks like there is a problem with your server IP detection (for the EHLO)
    I’m doing some change and will update very soon.

    Plugin Author yehudah

    (@yehudah)

    Hello,

    Please download the development version from here:
    https://downloads.wordpress.org/plugin/post-smtp.zip

    Upload it with FTP (overwrite)
    update if the error continues or solved.

    Hello,

    Seems to work OK now. Testmail was send successful. No EHLO ERROR in the transcript.

    Thanks a lot.

    Plugin Author yehudah

    (@yehudah)

    Hi @robruifrok

    Will be released as a fix in 1.7.8, hope today.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Ajax error and sending mail twice’ is closed to new replies.