Support » Plugin: All in One SEO Pack » AIOSEO makes featured image option disappear.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Contributor Peter Baylies

    (@pbaylies)

    nashvillegeek,

    I don’t see how this would be possible, and I can’t reproduce it; is Featured Image set in the screen options; what post type are you using; could this relate to your theme or another plugin that’s active as well?

    nashvillegeek

    (@nashvillegeek)

    I’m just as confused. The featured image metabox disappears across all post types and pages, and the option doesn’t show up in the screen options. I’ve deactivated all plugins and tried each one at a time. I even removed my custom post types, extra JS files, etc to see if something there was causing it.

    The theme is based on the Bones theme, and I use several plugins like Advanced Custom Fields, Post 2 Post, AIOSEO and Advanced Recent Post Widget. I can’t rule out something in my code, but AIOSEO is the only plugin that affects it directly with activation/deactivation.

    Strange stuff. Just thought I’d check to see if you’ve had this before.

    Thanks

    Plugin Contributor Peter Baylies

    (@pbaylies)

    nashvillegeek,

    Check to see if it’s actually disappearing or if it’s being hidden; when it doesn’t show up, is it not in the Screen Options list at all? Because the only thing that should affect that is if the post types got registered / re-registered without featured images enabled, and All in One SEO Pack doesn’t register any post types.

    nashvillegeek

    (@nashvillegeek)

    Not in the screen options at all for regular post types or custom. Deactivate, and everything is there. The strange thing is all of the other options are still there when activated.

    I switched to twenty twelve theme, and it looks like there must be something in my theme conflicting with AIOSEO. I have no idea what it might be.

    Thanks for your response. I’ll post if I figure it out.

    fexblanco

    (@fexblanco)

    I have the same problem, my wordpress theme is based on bones and after the update of the All In One SEO Pack to 2.0.1 the featured image feature has disappeared

    nashvillegeek

    (@nashvillegeek)

    I installed the newest version of bones. The featured image functionality is as expected when AIOSEO is activated. Perhaps something in previous versions of bones, or maybe a custom post type is causing the issue. I’ve used these together on other sites with no issue. I’ll post if I figure it out.

    bredon

    (@bredon)

    I just had the same problem. I’m using a fork from Bones and haven’t been following the updates on the main repo. I found the problem to be in bones.php. I updated the code according to this commit: https://github.com/eddiemachado/bones/commit/56c82b83316703d614545be80062677915ed1384

    The theme support function was being called after setup theme.

    nashvillegeek

    (@nashvillegeek)

    That’s it! Everything is working now. Thanks @bredon!

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘AIOSEO makes featured image option disappear.’ is closed to new replies.