Support » Plugin: WooCommerce 3D Secure (Bankart) Payment Gateway » After updating from 1.1 to the 1.2 version it doesn’t work.

  • Hi,

    We are working with NLB bank from Macedonia.
    After updating the plugin from 1.1 to the 1.2 version, when you click proceed to checkout it doesn’t transfer you to the payment link where you can fill your card details it said something like bankart payment Error.
    I instantly made a backup to my site to restore the old version so we wont lose any payments, so you wont see the problem if you try it.
    Can you please tell me what to do should i update it or not ?

    Thanks in advance.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
  • Plugin Author geca

    (@geca)

    Hi,

    1. What version of WP/WooCommerce are you using?
    2. Did you try changing “Transaction type” inside settings?
    3. What gets written in the log file (wp-content/uploads/wc-logs/) when the error occurs?

    Thread Starter foodforce1

    (@foodforce1)

    Hi,

    I am using WP 5.2.3 and WooCommerce 3.7.0.
    I didn’t try to change the transaction type it is set to Authorization, i just try to change the Environment Type it to Production because it set to Test and it didn’t have effect.
    When i go to wc-logs i see .htaccess and index.html do i need to see something inside of them or there is something else called wc-logs, im not an expert so i don’t really know much inside of those folders i haven’t really poked around there much so can you give me more detailed info where to find it (click here>than here).
    Thanks in advance.

    Thread Starter foodforce1

    (@foodforce1)

    Hi,

    If you are talking about WooCommerce>Status>Logs do i need to choose the date to see logs for that day ? If yes this is what i see : 10-07-2019 @ 09:15:16 – Processing payment for order_id=5879
    10-07-2019 @ 09:15:16 – POST-ing to Bankart: responseURL=https://petforce.net/wc-api/bankart_callback, amt=183.00, action=4, trackid=5879 …
    10-07-2019 @ 09:15:16 – Unexpected response from Bankart. Code=, body=
    10-07-2019 @ 09:15:16 – Error getting HPP from Bankart: Unexpected response from Bankart:

    And this is what happens when i click proceed to payment i get this: Payment error:Unexpected response from Bankart:
    Thanks in advance.

    Plugin Author geca

    (@geca)

    Thanks for the log output. It seems the plugin isn’t able to retrieve Hosted Payment Form (HPP) URL from Bankart for some reason.

    Do you see a green “thumbs up” icon after “Test/Production resource.cgn available”? Is the directory containing these files writable by the user running the webserver (typically http or www-data)?

    Thread Starter foodforce1

    (@foodforce1)

    Hi,

    Yes the thumbs up are green on 1.1 version and on 1.2 version.
    Everything is working fine with the previous version 1.1 (so i guess the resource.cgn file stays the same as it is) after updating to 1.2 it wont proceed to payment.
    If there is a way something happens with resource.cgn file after updating i dont quite remember where did i put it if u tell me where ant what to check ill check, ill update it again because im instantly do back up after updating.
    Thanks in advance.

    Plugin Author geca

    (@geca)

    This seems to be CGN related. Besides adding an uninstall script and a couple of cosmetic fixes I havan’t changed anything since v1.1.

    The CGNs should go inside cgn/testing and cgn/production directories, already created by the plugin. So take CGN files from the old plugin and overwrite any existing ones in the new plugin directories then try again.

    If it still doesn’t work, try switching to “Testing” environment and see if you get redirected to Bankart’s payment form.

    Other than that I’m unfortunately out of ideas.

    Thread Starter foodforce1

    (@foodforce1)

    Hi,

    It looks like after updating it deleted the resource.cgn file automatically from test and production folder and when i upload them again it lets me continue to proceed with payment.
    So thank you a lot.
    Just one more thing since im not an experienced cPanel user, when i upload the file i had to check 3 fields for READ, 3 for WRITE and 3 for EXECUTE, i checked them all is that ok or i need to uncheck something?

    Thanks in advance.

    Plugin Author geca

    (@geca)

    Glad you got it working. I assume these fields you’re mentioning indicate user/group/other access. The last one should be ideally unchecked. More info here: https://askubuntu.com/questions/20105/why-shouldnt-var-www-have-chmod-777

    Hi, I also updated plugin from 1.1 to 1.2 and now we have an error too.

    After replacing resource in production folder, plugin started to work, but now we have problem. When purchase in successfully made, customer doesnt get redirected back to the shop but it stucks on white screen (…./wc-api/bankart_callback).

    Is there any additional settings that needs to be set?

    Thanks in advance for answer.

    • This reply was modified 3 years, 1 month ago by icime85.
    • This reply was modified 3 years, 1 month ago by icime85.

    And this is from my error log:

    10-12-2019 @ 13:35:55 – Processing payment for order_id=21973
    10-12-2019 @ 13:35:55 – POST-ing to Bankart: responseURL=https://mobimania.si/wc-api/bankart_callback, amt=0.01, action=4, trackid=21973 …
    10-12-2019 @ 13:36:44 – Received POST request from gateway:
    10-12-2019 @ 13:36:44 – Received GET request from gateway:
    10-12-2019 @ 13:36:44 – payment_id is missing, exiting.

    Plugin Author geca

    (@geca)

    Hi,

    what’s the status of order #21973? Do you have pretty permalinks enabled?

    White screen after the purchase usually indicates Bankart having problems issuing POST request to your page. What you should see in the log is something like this:

    09-14-2019 @ 21:16:42 - Received POST request from gateway: Array
    (
        [name] => MerchantNotification
        [version] => 1
        [paymentid] => 5520923142392555
        [result] => APPROVED
        [auth] => VB7426
        [ref] => 925123715487
        [tranid] => 2719257142392570
        [postdate] => 0915
        [trackid] => 42
        [eci] => 7
        [responsecode] => 00
        [cvv2response] => Y
    )

    After issuing such a request to your wc-api endpoint (https://mobimania.si/wc-api/bankart_callback) I get 500 Internal Server Error. Can you check your logs (WP/WC/PHP/Apache …) and let me know if there’s more info available regarding the error? I did the test at 00:44 CEST.

    • This reply was modified 3 years, 1 month ago by geca.

    geca hi, strange I don’t see your answer here on website… Luckily I got it to mail 🙂
    Order status is pending payment, for permalinks its set to post-name. Is this correct or should I change setting?

    I also found this in fatal-error.log

    2019-10-12T22:42:13+00:00 CRITICAL Uncaught Error: Call to a member function update_status() on bool in /home/mobifash/public_html/wp-content/plugins/woo-3d-secure-bankart-payment-gateway/index.php:305
    Stack trace:
    #0 /home/mobifash/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): woocommerce_bankart->gateway_callback(”)
    #1 /home/mobifash/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(”, Array)
    #2 /home/mobifash/public_html/wp-includes/plugin.php(465): WP_Hook->do_action(Array)
    #3 /home/mobifash/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/class-wc-api.php(148): do_action(‘woocommerce_api…’)
    #4 /home/mobifash/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(286): WC_API->handle_api_requests(Object(WP))
    #5 /home/mobifash/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(310): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array)
    #6 /home/mobifash/public_html/wp-includes/plugin.php(531): WP_Hook->do_action(Array)
    #7 /home/mobifash/public_html/wp-includes/class-wp.php(387): do_action_ref_array(‘parse_request’, Array)
    #8 /home/mobifash/public_htm v /home/mobifash/public_html/wp-content/plugins/woo-3d-secure-bankart-payment-gateway/index.php v vrstici 305

    Plugin Author geca

    (@geca)

    Hi, I will release a new version of the plugin in a couple of days containing additional logging so we can get better insight into your issues.

    Great, thanks. I already tried disabling theme if theme would be the problem, but nothing. Then I tried disabling plugins, nothing, searching on every logs, fixing small errors from different plugins,… nothing.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
  • The topic ‘After updating from 1.1 to the 1.2 version it doesn’t work.’ is closed to new replies.