Support » Plugin: iThemes Security » After update to version 8.0 – errors, access problem, redirection to https

  • I have problem after update to v8:
    – something redirect to HTTPS
    – browser give me 404 and 410 Gone
    – website not work

    I not have SSL/https website. Administration work without HTTPS, but any other is redirecting somewhere (i don’t know).

    What I tried:
    – delete folder on FTP (did not help)
    – disable and delete plugin (did not help)
    – install 7.9.1 (did not help)
    – search redirection, but i don’t see a change in any file on FTP
    – restore 1 day old database (did not help)

    How to fix it?

    • This topic was modified 1 year, 4 months ago by MilanXY.
Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Author Timothy Jacobs

    (@timothyblynjacobs)

    Hi @milanxy,

    I’m sorry you’re running into trouble accessing your site. If deleting the plugin didn’t fix the issue, that is very strange.

    Would you be able to post the URL to your site?

    Can you look in your wp-config.php file and see if there are any liens that say define( 'FORCE_SSL_ADMIN', true );?

    Thread Starter MilanXY

    (@milanxy)

    I don’t have this there at all.

    Plugin Author Timothy Jacobs

    (@timothyblynjacobs)

    That’s very odd, if iThemes Security isn’t at all active on your site, I’m not sure what would be causing the redirect.

    Have you tried in a different browser? It might be that your browser has cached the SSL redirect in some manner.

    Do you have PhpMyAdmin access to your database?

    Thread Starter MilanXY

    (@milanxy)

    Of course Opera, Firefox and Chrome.
    Yes, i have PhpMyAdmin. That delete today db and restore backup.

    My second website (subdomain) on this domain work very well.

    EDIT: Website work. Maybe something must be done on the server side. I didn’t do anything new. Weird problem.

    Same here. After deleting the v8 version of the plugin and delete the iThemes section in htaccess file no more redirection to https.

    Hi,
    I have the same issue after updating into v.8.0.
    For some websites on another server it worked as usual but for one it crashed.
    The website throws this message that the domain is not available with SSL encryption (HTTPS). Access to FTP / DB blocked. I contacted the hosting to see what I can do.
    What would be your advice?
    Many thanks.

    Plugin Author Timothy Jacobs

    (@timothyblynjacobs)

    @odak71 @blueberry25,

    Are you able to check if there are any errors in your PHP error log?

    No, but will ask the host. Thank you.

    Only a deprecated message:

    PHP Deprecated: login_headertitle since version 5.2.0

    Plugin Author Timothy Jacobs

    (@timothyblynjacobs)

    Thanks for sharing that. I believe we’ve found the root cause of the error you’re experiencing. We’ll be releasing an update shortly to correct the problem.

    If you’re still unable to access your site to perform the update, you can edit your wp-config.php file to remove the define( 'FORCE_SSL_ADMIN', true ); if it exists. Then, add define( 'ITSEC_DISABLE_MODULES', true ); right before the /* That's all, stop editing! Happy publishing. */ line. Then once iThemes Security has been updated to 8.0.1, you should remove the define( 'ITSEC_DISABLE_MODULES', true ); line.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘After update to version 8.0 – errors, access problem, redirection to https’ is closed to new replies.