WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » After successfully installed…can’t access wp-admin/index.php page…HELP

After successfully installed…can’t access wp-admin/index.php page…HELP

  • i’ve successfully intalled wordpress to a directory…/B with a new database, since i had another one up and running in the other directory…/A. the wordpress running fine…all the links are working…except siteadmin page…wp-admin/index…it give me this…when i access:
    Fatal error: Call to undefined function: __() in /home/travelch/public_html/hongkonghotel/wp-admin/index.php on line 3

    anybody can help
    John

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Probably the install wasn’t really that “successful”. I’d try to upload a fresh copy of the wp-admin and wp-includes files. No install! Just new files – they probably got corrupted during the download, unzip, upload (pick one :).

    thank u Moshu, i just did it…but the problem still there…i am thinking if it is because i did the prefess “wp_1″…

    let me tell you the whole story…

    i installed a wordpress in …/A…with a database A and $table_prefix = ‘wp_1’…..then i installed …./B…with a database B and $table_prefix = ‘wp_2’…these 2 are not linked at all…when go in /A…no problem….but /B/wp-admin/index.php….gave me:
    Fatal error: Call to undefined function: __() in /home/travelch/public_html/hongkonghotel/wp-admin/index.php on line 3

    need your help again…

    John

    1. If you have separate databases you don’t even need different prefizes.
    2. For the error I can’t find any other explanation than corrupted files. Try a fresh download and upload.

    Hi, Moshu,
    new issue here:
    i did a fresh one again…installed it all over…now new problems come…
    1. i installed a wordpress in …/A…with a database A,username A…and $table_prefix = ‘wp_1’…..goes through…till going into wp-admin page…

    2. then i installed …./B…with a database B, username B…and $table_prefix = ‘wp_1’…(now i changed)…goes through…till going into wp-admin page…

    so far these two wordpresses are at 2 different directories under one domain…

    when i go to view page:
    …/A give me:
    Posted in
    Fatal error: Call to undefined function: the_category() in /home/travelch/public_html/hongkonghotel/wp-content/themes/default/index.php on line 17

    …/B no display at all…no error as well…

    what is the problem???

    JOhn

    but /B/wp-admin/index.php….gave me:

    I have at least five blogs installed on the same domain, sometimes 2-3 in the same database. Which means the fact itself that you have more blogs installed shouldn’t be a problem.
    Did you change the data in the wp-config file for the different installations? The wp-config file should always have the correct info regarding the DB and/or the tables prefix.

    Other than that… the first error you quoted (=undefined function) tells me there was an incomplete upload of the WP files. It happens many times.
    Upload a clean, fresh copy of the WP files. NO install, just delete and replace the files (keep the wp-config, of course!)

    thank you very much…finally 2 wordpress are up…however…one of them is ok…but the other one since it was not installed…so..it did not give me a password…so i can’t access the admin page…i did tryed to retrieve the password…but i did not receive any…what do i do then…to get a password…???

    John

    Hi, moshu,
    one more question…i am using a rss2blog software to post…just noticed it goes to draft…instead of publish straight away…any setup i missed…why???

    regards.
    John

    now even i got this on top the page: no more post…why???
    =================
    WordPress database error: [Got error 28 from storage engine]
    SELECT DISTINCT * FROM wp_posts WHERE 1=1 AND post_date_gmt <= ‘2006-05-16 09:16:59’ AND (post_status = “publish” OR post_author = 1 AND post_status != ‘draft’ AND post_status != ‘static’) AND post_status != “attachment” GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY post_date DESC LIMIT 0, 5

    I tried to install more than one blogs to one domain once (the second one is on the subdomain), it worked fine but I can’t setup the sub-domain blog on any blog-editor. I got some error message like “already find the feed at this domain). So I have to post by going the traditional way: log-in my blog.

    Have any one succeeded posting from a blog editor for more than one blogs on one domain.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘After successfully installed…can’t access wp-admin/index.php page…HELP’ is closed to new replies.
Skip to toolbar