Support » Plugin: HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések » Adószám XML problém

 • Resolved rektor00

  (@rektor00)


  Szia,

  Először is nagyszerű lett a plugin, köszönöm a munkádat!

  A WooCommerce Customer / Order / Coupon Export bővítményt használom arra, hogy a rendeléseket XML formátumba exportáljam. Viszont abba a problémába ütköztem, hogyha a vásárló cégként kíván vásárolni és megadja az adószámot, akkor az sajnos nem kerül bele ebbe az xml listába. Sajnos a woocommerce docs-ban semmilyen megoldást nem találtam erre, ezért gondolom, hogy a két plugin nem érti meg egymást.
  Van valamilyen megoldás erre a Hucommerce beállításain belül vagy esetleg egy alternatív megoldás?
  Találkozott már valaki ezzel a problémával?

  Köszönöm!

  Szép napot

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
 • Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Szia!

  Én úgy értelmezem a kiegészítőt, hogy meg lehet adni az egyes meta adatokat, amiket szeretnél exportálni. Az adószám a megrendeléshez is és a felhasználóhoz is el lesz mentve a megrendelés során. Tehát mind a Customer, mind pedig az Order meta adatoknál megvan a mező. Ez az azonosítója: billing_tax_number

  Tehát próbálkozz azzal, hogy hozzáadod ezt a mezőt is az exporthoz.

  Jelezz vissza, ha így hozzá tudtad adni az adatot az exporthoz! Köszönöm!

  Tipp: van a Facebook-on egy támogató csoport, ott is meg tudod írni ezeket az észrevételeket vagy éppen lehet írni ötletet, kérni új funkciót:
  https://www.facebook.com/groups/HuCommerce.hu/

  Thread Starter rektor00

  (@rektor00)

  Szia!

  Köszönöm a gyors válaszodat. Hozzáadtam az exporthoz, mint meta key az általad megadott azonosítót. Az exportált xml-ben meg is jelenik az azonosító neve, viszont sajnos üresen marad, nem mutatja a konkrét adószámot.
  Köszönöm a tippet, kutatok tovább!

  Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Érdemes tovább kutatni, mert valahogy biztosan megoldható. Lehet, hogy a _billing rész nem kell oda, csak a tax_number vagy a _tax_number. Próbálj ki több verziót és mindenképpen ellenőrizd, hogy az adott megrendelésnél vagy customer-nél biztosan létezik-e adószám, csak hogy minden hibalehetőséget kizárjunk.

  Ez egyébként fizetős kiegészítő, ott tudsz kérni tőlük segítséget is a beállításhoz.

  Thread Starter rektor00

  (@rektor00)

  Próbálkoztam a másik két variációval is, amit javasoltál, de sajnos semmi változás. Találtam egy olyat, hogy lehet a meta key a vat_number.
  Csak egy felvetés, de nem lehetséges, hogy az a probléma, hogy a Woocommerce plugin meta key-e az a vat_number, az általad készített plugin pedig billing_tax_number-ként hivatkozik rá és ezért mennek el egymás mellett? Sajnos ebben a dologban nem vagyok túl jártas, ezért nézd el ha badarságot kérdezek.

  Közben kértem segítséget a másik kiegészítőnél is, ha hasznos választ kapok, akkor megosztom itt is, hátha másnak is előjön majd ez a probléma.

  Köszi mégegyszer a tippeket.

  Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Az csak egy példa volt, hogy a másik bővítményekhez tartozó meta adatot hogyan lehet megadni, szóval az nem kapcsolódik ehhez semmilyen szinten.

  Remélem, hogy gyorsan válaszolnak és tudnak segíteni ebben! Biztosan van erre megoldás, még az is lehet, hogy nagyon egyszerű.

  Azt megköszönöm, ha itt is megosztod, ezek az információk sokszor jól jönnek másoknak is.

  Thread Starter rektor00

  (@rektor00)

  Sziasztok,

  Ígértem, hogy jelentkezem, ha kapok választ a supporttól. Ezt a linket kaptam: https://github.com/skyverge/wc-plugins-snippets/blob/master/woocommerce-customer-order-coupon-export/xml/add-vat-number-to-xml-order-export.php

  Elméletileg ez megoldja a problémát. Bár nálam továbbra is csak félig működik. A konkrét adószámot még mindig nem húzza be, de hátha valakinek már ez is segítség lesz.

  Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Ezt a kódot kell kiegészíteni, akkor működni fog elvileg. Az 51-53. sorokban láthatod, hogy ezekkel próbálkozik az egyes bővítmények egyedi azonosítójaként. Azt kell kiegészítened egy sorral. Én most ide 3 variációt írok, próbáld ki mindegyikkel, az egyik biztosan jó lesz:

  ‘tax_number’, // HuCommerce
  ‘_tax_number’, // HuCommerce
  ‘billing_tax_number’, // HuCommerce

  Akár mindhármat is beírhatod, de azért én kíváncsi lennék, melyikkel működik. Egy kell csak a három közül, az biztos.

  A kódot a /wp-content/mu-plugins/ mappába, egy külön létrehozott php fájlba add meg ezzel az elnevezéssel:add-vat-number-to-xml-order-export.php

  Thread Starter rektor00

  (@rektor00)

  Erre gondoltam én is, hogy hozzá kell adni ezeket a plusz azonosítókat. Először csak a billing_tax_numbert adtam, hozzá de a segítséged után kiegészítettem a másik kettővel is. Létrehoztam a mu-plugins mappába a kódot, viszont még most sincsen sajnos változás.
  Külön-külön felvettem meta key-kent az összes azonosítót, de úgy sem lett jó.
  Szerintem már lassan az összes variációt kipróbáltam.

  Írok a supportnak, hátha van további opció is.

  Mindenesetre nagyon hálás vagyok a segítségedért!

  Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Hát a próba kedvéért lehet azt, hogy a kódot nem a mu-plugins mappában futtatod, hanem a sablon functions.php fájljában, mert a mu-plugins kódok a bővítmények előtt futnak le, így lehet, hogy a filter túl korán fut le. Ez az utolsó ötletem ehhez, de remélem, hogy a support érdemben hozzá tud szólni ehhez!

  Thread Starter rektor00

  (@rektor00)

  Sikeresen megoldódott a problémám. Ahogy te is említetted a meta key volt a kulcs, csak pont azt az egyet nem adtam meg neki, amire szükség volt. Ez pedig a _billing_tax_number. ( Az a fránya alsóvonás az elejéről 😀 )
  Köszönöm az ötleteidet és a segítséget!

  Plugin Author Surbma

  (@surbma)

  Köszönöm a visszajelzésed! Most ezzel is okosabbak lettünk. 🙂

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.