WordPress.org

Support

Support » Alpha/Beta » [Resolved] Admin Menus and Buddypress

[Resolved] Admin Menus and Buddypress

  • In 3.2 RC2 and now RC3 the admin sidebar menus are “stuck” — they won’t expand or collapse — when the Buddypress plugin is enabled. Turn it off, and everything’s fine. As far as I can tell, this only affects the admin user of the “main” site. If I create a new site, assigned to a “normal” user, admin menus work properly. Has anyone else observed this?

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Jen

    @jenmylo

    Community Organizer

    What version of BuddyPress are you running?

    Ah, sorry — the latest, I assume — 1.2.8. The one that comes down through the plugin installer.

    Known Issue

    Basically you need to use the latest SVN version of BP 1.2.8 with WP 3.2

    Ah, that gets them moving again, thanks — didn’t think to grab the SVN version! I think that helps narrow the problem down to the Buddy Base theme I was trying to use. Now, when that’s activated, the menus quit working. It seems to have other minor bugs with WP 3.2/BP 1.2.8 anyway… maybe I should look for another.

    Thanks for the help!

    Jen

    @jenmylo

    Community Organizer

    @johnjamesjacoby is going to release BP 1.2.9 right after 3.2 comes out, I believe.

    Moderator John James Jacoby

    @johnjamesjacoby

    Jane is correct. BuddyPress 1.2.9 will go out the same day as WordPress 3.2 which fixes this and a few other small issues.

    The problem with the menus is most likely related to the JavaScript in your theme. See if the author of BuddyBase has had any other reports of this and if so, see if they have a fix in the works too. 🙂

    Here’s the (possibly temporary?) solution, in case anyone comes looking — it seems like there was a jquery conflict between Buddybase and the newer versions or WP and BP. Commenting out line 11 in the Buddybase functions.php —
    wp_enqueue_script( 'dtheme-ajax-js', get_template_directory_uri() . '/_inc/global.js', array( 'jquery' ) );
    — did the trick; admin menus, WP-Cycle slideshow, and text widgets all work as they’re supposed to now.

    Flagging this resolved 🙂 Do kick BuddyBase’s theme dev, though 😀

    Whoops, thanks. Forgot to flip the flag. I posted on the BuddyBase site, problem and resolution, so hopefully he’s aware of it. Hate to pester too much for a free theme when he’s trying to sell a premium, though. 😉

    Can I re-open this string. I updated to the latest WordPress 3.2 today and now my widgets won’t open, my media pallets won’t slide open, all in the admin panel.

    I also updated to the latest version of Buddy Press to see if that fixed it based on the above, and no luck.

    I turned off a bunch of plugins to see if that would fix it.

    I tried Chrome and Explorer and both are doing the same thing.

    items will not expand; but the wordpress menus work fine; not media when inserting images and not widgets to make changes or adding widgets

    scott4design – This is a question to post on buddypress.org

    @jeff – thanks you are my hero for the day 🙂

    Hey — just to clarify, the above probably wasn’t the best solution. If you’re still experiencing weirdness, see this thread for more: http://www.buddyboss.com/groups/buddybase/forum/topic/buddybase-wordpress-3-2buddypress-1-3/

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • The topic ‘[Resolved] Admin Menus and Buddypress’ is closed to new replies.