WordPress.org

Forums

Admin bar disappears when I "View my site" (6 posts)

  1. Fraquoh
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have been using wp.org for quite a while now, but today I've encountered a big problem.

    The dashboard looks OK, as it always does, but when I click "view my site", I am redirected to the site as usually, but the gray admin bar on top disappears. I don't know whether I am getting signed out or not, when I return to the dashboard it all seems fine!

    Therefore, I can't access my dashboard while viewing my website. It's really annoying!

    Could you help me please?

    Thank you very much!

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Try:
    - switching to the default theme by renaming your current theme's folder inside wp-content/themes and adding "-old" to the end of the folder name using FTP or whatever file management application your host provides.

    - resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin.

    - re-uploading all files & folders - except the wp-content folder and the wp-config.php & root .htaccess files - from a fresh download of WordPress. Make sure that you delete the old copies of files & folder before uploading the new ones.

    - running the upgrade manually via wp-admin/upgrade.php

  3. Fraquoh
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm not sure it's that complicated, this issue just seems to have appeared out of the blue, I didn't do anything to cause (or maybe I did something accidentally)...

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    There is no magic bullet in these situations. This is just the start of basic troubleshooting - a process of elimination deliberately designed to locate the root cause as quickly as possible by first removing the most obvious and common culprits via a series of (often) temporary steps.

    Your theme & plugin settings are saved in your database and should be retained for future use.

  5. Fraquoh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Actually, it seems the posts have the admin bar, it's just the home page that lacks it...?

  6. Fraquoh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Now, sometimes the admin bar appears, sometimes it doesn't.

    Does anyone know what to do?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic