Support » Developing with WordPress » Additional CSS — color changes

  • Using Additional CSS, I have inserted the below code to emulate Dark Mode for a specific page. I’m only getting the background to change correctly. I can’t get the text to change to white. I’ve also tried Hex but no luck. Thanks.

    body.page-id-16694 {
    background-image: none;
    background-color: black;
    color: white;
    }

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • the text might be formatted using other, more specific CSS selectors.

    please try to get familiar with using the ‘inspect’ tool of your browser, to find out what is ruling the formatting of certain elements in your site.

    You have a link to that page you are trying to change css for?

    • This reply was modified 3 months, 3 weeks ago by wibergsweb.
    Thread Starter nkoltys

    (@nkoltys)

    here’s an update — it appears the Beaver Builder may be the issue. When I create a new page using the default text editor with applied CSS, the color changes work. However, any edit made via Beaver Builder causes the white content text to disappear. Any ideas?

    You could try

    body.page-id-16694 {
    background-image: none !important;
    background-color: black !important;
    color: white !important;
    }

    I guess the builder might do some inline styling that overrides the theme’s css. If you have !important this is the highest css priority. (Generelly I don’t like !important but I know that it is needed sometimes)

    I work for Beaver Builder – using !important shouldn’t be needed unless there’s style set in a module/row/column for the color.

    Can you share a page URL with the issue, please?

    Thread Starter nkoltys

    (@nkoltys)

    Hi Jamie —

    1. In the Additional CSS, I removed the color line and left only the black background.
    2. in the below page w/in Beaver Builder I ‘hard-coded’ the white color using Text Editor/Style/Color ffffff
    3. Now when the page is rendered in Beaver Builder it looks perfect. However, when launched (in production) from a menu (without invoking Beaver Builder). the frame sizing and white text color is gone.

    Unfortunately, I can’t see that page. It takes me to login page.

    Moderator bcworkz

    (@bcworkz)

    No one has done anything wrong. To ensure it stays that way, please do not share login credentials in these forums. Even if the provided user has no capability of altering anything, don’t do it please. If members cannot view a page accessible to the general public, help with that page might be beyond the scope of help available in these forums.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.