WordPress.org

Forums

Adding more content (5 posts)

  1. treap
    Member
    Posted 10 years ago #

    I am trying to add some images and content (such as a blogroll) to my blog. With MT it was easy, just edit the main template. I assume I am doing the same thing with the index.php file.

    The problem is, I have never dealt with php. Can I use simple HTML within a php document? Does anyone have any links that would assist me?

    Thanks,

    Tim

  2. dissurion
    Member
    Posted 10 years ago #

    Hey treap,

    You can use html in a php page. The php lines are within '<?php' and '?>'. Or '<?' and '?>'. So you can close the php code and put in your html (and reopen afterwards), or just include your htlm where there's already place for html.

    edit: it's safest to begin with looking at the existing htlm and put yours in there. Normally there should already be html where you would put you own html code.

  3. iJames
    Member
    Posted 10 years ago #

    Slightly different answer: yes, you can put HTML in your PHP file. But don't forget that there's also a .CSS file, which (in the standard configuration) controls how and where your content gets displayed. You could put your images in either place. CSS can seem a little esoteric at first (I'm actually less comfortable with it than I am with PHP) but it's very logical once you understand the structure.

    As for your blogroll, WordPress comes with a fairly sophisticated link manager. Have you tried that to see if it serves your purposes?

  4. treap
    Member
    Posted 10 years ago #

    I have edited the default CSS and edited pictures, picture sizes, colors etc etc..

    I will try my hand at the index.php file. I have already backed it up in case I do something wrong.

    Thanks for the help guys! I appreciate it!

    Tim

  5. docny
    Member
    Posted 10 years ago #

    I recently installed B2. When I try to edit anything such as deleting/adding links or deleting messsages. It does not do so and gives me the error.

    Sorry, you need to enable sending referrers, for this feature to work.

    Please advice. I looked in the docs. It is not explained anywhere.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.