Support » How-To and Troubleshooting » Adding a link into posts

Adding a link into posts

  • I have been using the chain icon to add links into my posts. Upon using this function, it shows up as a link (i.e. blue and underlined) on the ‘edit post’ page, but upon publishing, the link is missing. Where the link should be there is just normal text. Any ideas/help please anyone?

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • It could be a CSS issue. It’s possible that in your theme’s CSS the links are not specified to look any different than the normal text. Just a guess.

    Many Thanks for the suggestion Jonas, but upon trying to click where the link should be, there is no link there. Any other ideas?

    What happens if you look in the HTML editor rather than Visual? Is the link code there?

    Yes the link code is there. I have also tried entering the html code myself, but all to no avail.

    Ah, for some reason, when I click ‘read more’ the text then becomes a link. But until I click ‘read more’ the text is just normal text without being a link. Please view http://www.manzatela.com to see what I mean. In the very bottom post entitled ‘And all in an ethical fashion’, in the sentence, ‘please visit our responsible volunteering page…’ the text ‘responsible volunteering’ should be a link.

    That is because you are displaying the_excerpt. When you click through to the single post, the link should work.

    So, you can display the_content instead of the_excerpt or insert HTML code into the excerpt dialog box instead of leaving it blank.

    OK, great, it sounds like you have a solution! Unfortunately, I am a bit of a novice when it comes to all of this. Could you please advise me on how to show the_content instead of the_excerpt. I really appreciate your help with all of this!



    Forum Moderator

    Edit your theme’s index.php template file and replace <?php the_excerpt();?> with <?php the_content();?>.

    Thanks for the help esmi, unfortunately this line of code isn’t in my index.php template. Might it be written another way, or in another template?

    Might it be this line of code in functions.php? I don’t want to randomly start editing…


Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Adding a link into posts’ is closed to new replies.