WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » added gallery doesn't appear in list in subsite, multisite issue

added gallery doesn't appear in list in subsite, multisite issue

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • my .htaccess rules are as below:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) blog/$2 [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ blog/$2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    
    </IfModule>
    
    # END WordPress

    in subsite:
    Gallery path: / This is the default path for all galleries

    in mainsite:
    Gallery path: wp-content/blogs.dir/1/files/ This is the default path for all galleries

    in network setting:

    Gallery path: wp-content/blogs.dir/%BLOG_ID%/files/

    I thinnk this is problem.
    subsite didn’t recognize the gallery path.

    Please fix.

    ngg: Version 1.9.10
    wordpress: 3.5

    If your image URLs are blogs.dir… then you started with a pre 3.5 install. but… having blogs.dir/1 means you started on WPMU 2.x. Is that so?

    Anyway, for blogs.dir to work, you’re missing a line in your .htaccess and it should be this:

    # BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule  ^[_0-9a-zA-Z-]+/(wp-(content|admin|includes).*) $1 [L]
    RewriteRule  ^[_0-9a-zA-Z-]+/(.*\.php)$ $1 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    # END WordPress

    no luck.

    Thanks anyway.

    The problem is still the same. I think the rewrite rule resolved problem looking for the path in

    blog/wp-content/blogs.dir/%BLOG_ID%/files

    The NGG couldn’t save the gallery under that directory. this is root cause. some rewrite rules in NGG are wrong, I guess.

    Hi there,

    i have also the same problem.
    I have two sites:
    a) root/site
    b) root/site/en

    The gallery works fine in site a (root/site).
    In site b (root/site/en), when you create galleries, although it creates the folder under the “blogs.dir” folder, the galleries do not appear in the Manage Gallery menu.

    Any ideas are appreciated.

    Thank you
    Dimis

    Multisite installation
    Wordpress version 3.5

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘added gallery doesn't appear in list in subsite, multisite issue’ is closed to new replies.