WordPress.org

Forums

Add New Plug In Button is Missing since upgrading to 3.5.1 (10 posts)

  1. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    I was trying to add a new Plug In but the Add New Button is missing and also the Upload Button is missing. Please help urgently.

    Regards

    Eva Hughes

    http://www.painrelief4all.biz

    [email address moderated - this forum does not provide support via email]

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the default theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - re-uploading all files & folders - except the wp-content folder - from a fresh download of WordPress. Make sure that you delete the old copies of files & folder before uploading the new ones.

  3. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi

    Thanks for your speedy response.

    Maybe I didn't explain the problem properly.

    Prior to yesterday I was able to click on 'Plugins' from my Dashboard. Now, I don't have 'Plugins' or 'Settings' so I'm a bit flummoxed.

    Being a bit of a dum dum - it's my age I'm 73 so please be patient with me.

    I'm doing a course where I have to Add a New Plugin so that I can continue with the course.

    Help!!!

    Eva Hughes

    Email: [email address moderated - this forum does not provide support via email]

    http://www.painrelief4all.biz

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I'm 73 so please be patient with me.

    You're doing great so far. :-)

    Are you absolutely sure that you are logging in as the main admin user?

  5. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    As far as I know, I'm the only admin user.

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Do you have access to the Appearance menu item? Have you installed any plugins on the site recently?

  7. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi again

    The only items I have on my Dashboard are:-

    Posts
    Media (Just some photos I have added to my posts recently)
    Comments - none
    Contact - Contact form Plugin
    Profile - Basic Info
    Tools - Just talking about 'Pressit'
    RSS Aggregator - No feeds

    Sorry, not too helpful is it?

    Eva

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Try:
    - switching to the default theme by renaming your current theme's folder inside wp-content/themes and adding "-old" to the end of the folder name using FTP or whatever file management application your host provides.

    - resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin.

  9. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi

    Sorry, I'm totally lost. I don't understand about FTP or phpMyAdmin

    I did go through to wordpress.org and downloaded it successfully, however I then didn't / don't know what to do next.

    Lol I did say you'd have to be patient.

    Regards

    Eva

    painrelief4all.biz

  10. Evahughes
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi

    Thanks for the help you have offered me but as yet the problem is still unsolved.

    As it is now, I am unable to edit my posts and so I'm unable to make any progress with my site - which is a tragedy because I felt I was getting somewhere with it.

    However, as the updating of the WordPress version is apparently the cause of the problem - is there any way I can get back to the old version?

    Still apologising for being a nuisance.

    Regards

    Eva

    Mrs Eva Hughes

    http://www.painrelief4all.biz

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.