• Resolved TheArtfulDodger

    (@theartfuldodger)


    I am adding questions to my ‘End of Course’ quiz.

    When adding single question from the list of existing questions, it added the same question 5 times. As I add more it added (at the last count) 12 of the same question.
    I have recorded a video of this.

    Any ideas. (System report below)

    Where can I send the video to?

    WordPress
    -------------------------------------------
    
    Home Url: http://courses.dumagueteielts.com
    Site Url: http://courses.dumagueteielts.com
    Login Url: http://courses.dumagueteielts.com/login/
    Version: 5.1.1
    Debug Mode: Yes
    Debug Log: Yes
    Debug Display: Yes
    Locale: en_GB
    Multisite: No
    Page For Posts: Not Set
    Page On Front: Home (#5) [http://courses.dumagueteielts.com/]
    Permalink Structure: /%postname%/
    Show On Front: page
    Wp Cron: Yes
    
    Settings
    -------------------------------------------
    
    Version: 3.29.4
    Db Version: 3.29.4
    Course Catalog: Courses (#40) [http://courses.dumagueteielts.com/home/courses/]
    Membership Catalog: Memberships (#2161) [http://courses.dumagueteielts.com/memberships/]
    Student Dashboard: My Courses (#10) [http://courses.dumagueteielts.com/my-courses/]
    Checkout Page: Purchase (#9) [http://courses.dumagueteielts.com/purchase/]
    Course Catalog Per Page: -1
    Course Catalog Sorting: menu_order,ASC
    Membership Catalog Per Page: -1
    Membership Catalog Sorting: menu_order,ASC
    Site Membership: Not Set
    Courses Endpoint: my-courses
    Edit Endpoint: edit-account
    Lost Password Endpoint: lost-password
    Vouchers Endpoint: redeem-voucher
    Autogenerate Username: no
    Password Strength Meter: yes
    Minimum Password Strength: medium
    Terms Required: yes
    Terms Page: Purchase (#9) [http://courses.dumagueteielts.com/purchase/]
    Checkout Names: required
    Checkout Address: optional
    Checkout Phone: optional
    Checkout Email Confirmation: yes
    Open Registration: no
    Registration Names: required
    Registration Address: optional
    Registration Phone: optional
    Registration Voucher: optional
    Registration Email Confirmation: yes
    Account Names: required
    Account Address: required
    Account Phone: optional
    Account Email Confirmation: yes
    Confirmation Endpoint: confirm-payment
    Force Ssl Checkout: no
    Country: PH
    Currency: PHP
    Currency Position: left
    Thousand Separator: ,
    Decimal Separator: .
    Decimals: 2
    Trim Zero Decimals: no
    Recurring Payments: yes
    Email From Address: teacher@dumagueteielts.com
    Email From Name: Dumaguete IELTS
    Email Footer Text: Please visit our website www.dumagueteielts.com for lessons, exercises, and simulator applications.
    Email Header Image: 1423
    Cert Bg Width: 800
    Cert Bg Height: 616
    Cert Legacy Compat: yes
    
    Gateways
    -------------------------------------------
    
    Manual: Enabled
    Manual Logging: no
    Manual Order: 1
    
    Server
    -------------------------------------------
    
    Mysql Version: 5.5.60
    Php Curl: Yes
    Php Default Timezone: UTC
    Php Fsockopen: Yes
    Php Max Input Vars: 5000
    Php Max Upload Size: 64 MB
    Php Memory Limit: -1
    Php Post Max Size: 64M
    Php Soap: Yes
    Php Suhosin: No
    Php Time Limt: 50000
    Php Version: 7.2.16
    Software: Apache
    Wp Memory Limit: 40M
    
    Browser
    -------------------------------------------
    
    HTTP USER AGENT: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/73.0.3683.86 Safari/537.36
    
    Theme
    -------------------------------------------
    
    Name: 60MinuteWebsiteChallenge
    Version: 1.3.31.1464821202
    Themeuri: 
    Authoruri: https://www.wpcrafter.com
    Template: generatepress
    Child Theme: Yes
    Llms Support: No
    
    Plugins
    -------------------------------------------
    
    Add From Server: 3.3.3
    Akismet Anti-Spam: 4.1.1
    bbPress: 2.5.14
    Beaver Builder Plugin (Lite Version): 2.2.0.6
    Child Theme Configurator: 2.4.4
    Custom Sidebars: 3.2.2
    Duplicator: 1.3.10
    Easy Google Fonts: 1.4.4
    Easy Updates Manager: 8.0.3
    Embed Any Document: 2.4.1
    H5P: 1.13.1
    Head, Footer and Post Injections: 3.1.2
    LifterLMS: 3.29.4
    LifterLMS Labs: 1.5.2
    Ninja Forms: 3.4.5
    PowerPack Lite for Beaver Builder: 1.2.5
    Quiz And Survey Master: 6.2.2
    Show-Hide/Collapse-Expand: 1.2.2
    Simple CSS: 1.1
    Simple Custom CSS: 4.0.1
    Tawk.to Live Chat: 0.3.6
    Theme My Login: 6.4.16
    Username Changer: 3.1.3
    Wordfence Security: 7.2.3
    WP Super Cache: 1.6.4
    Yoast SEO: 10.0.1
    
    Integrations
    -------------------------------------------
    
    BbPress: Yes
    BuddyPress: No
    
    Template Overrides
    -------------------------------------------

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    @theartfuldodger,

    Host the video on dropbox/drive/box etc and post a link here.

    Or, as I noted in your last post here the URL you post about DOES have an associated premium support license associated with it so you could open a support ticket at https://lifterlms.com/my-account/my-tickets

    Finally, could you create an export of this course and post the file (again on drive/dropbox/etc) so I can look at what happened here.

    It sounds as if you’re encountering a bug that we had about 6 or 8 months ago that was allowing questions to be created with incomplete data but I haven’t had any reports of the issue since I fixed it a while ago. It’s hard to tell at a glance though.

    Thanks,

    Here is the link for the video.

    I do not remember the e-mail address for my account. All of the ones I have tried to logon with come back with ‘invalid user-id’ so I have to give up on that.

    https://www.dropbox.com/s/880pbapmqedujqv/Duplicate%20questions.mp4?dl=0

    I have never exported a course so I am unfamiliar with the process.

    https://www.dropbox.com/s/knyhkgbt681kgxw/10-hour-IELTS-course_20190326.json?dl=0

    I have followed the ‘export’ tag.

    I hope this is correct.

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    @theartfuldodger,

    I do not remember the e-mail address for my account. All of the ones I have tried to logon with come back with ‘invalid user-id’ so I have to give up on that.

    Could you send an email to team@lifterlms.com so we can help you regain access to your account. I know you have one (because I can see it in our logs) but I can’t disclose information publicly here. If you can provide personal identifying information via email we can use that to verify your identity and let you know the email you used to create your account at LifterLMS.com

    I reviewed the course and I don’t see the question that you have duplicated in there in the export so it’s hard to tell what happened there and why… I was thinking it could possibly be an issue caused by missing data but since I don’t see the question in your video there at all I can’t determine what the missing data could actually be… This is based off the assumption that you’re encountering this old bug that I’m remembering.

    Is this happening *ONLY* with this one question or does this happen when you add any questions?

    If this is only happening with this specific question duplication that question is probably missing some important data and you could just recreate it from scratch which I know is a pain but would help you get unblocked by what’s obviously a bug.

    Could you let me know if you can reproduce this with other questions or if it’s isolated to this specific question?

    Thanks,

    Hi,

    the reason the question is not there is because when this happened it did not save. I had saved the previous questions before I noticed this.

    This is still happening. I added several questions yesterday and the same thing is happening.

    I will reproduce it again.

    https://www.dropbox.com/s/cwt17uel3xqlvrn/Duplication%20of%20existing%20questions%20in%20LifterLMS.mp4?dl=0

    This is the new link to the latest video.

    https://www.dropbox.com/s/pmvk6g9te1suveu/10-hour-IELTS-course_20190327.json?dl=0

    This is the link to the latest export, which hopefully, will contain the questions.

    I will also send an e-mail to try to retrieve my info for my support.

    I hope this helps.

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    I’m really struggling to reproduce this issue and I’m sorry that it continues to happen.

    At this point my ability to debug this issue is breaking down significantly since I can’t reproduce it and the information you’re providing me is showing me that something is wrong but the information in the exports isn’t showing me the information I need.

    You’ll have to do a few things for me:

    1) Open your javascript console and let me know if you’re seeing any errors when adding an existing question. You can see how to do that in step 3 here: https://codex.wordpress.org/Using_Your_Browser_to_Diagnose_JavaScript_Errors

    If you see any errors could you screenshot or copy and paste them for me?

    2) If this results in nothing could you disable all plugins except LifterLMS and then see if this continues to happen with no other plugins and a default theme like twentynineteen installed?

    Thanks,

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    Edit: double posted and removed dupe

    https://www.dropbox.com/s/qqe1znxb1384s4g/Fatal%20error.png?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/jj6nr1b57krwu95/Debug%20errors.png?dl=0

    This fatal error happened while adding a question, then I continued to add and got these debug errors.

    Nothing else.

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    @theartfuldodger,

    send_origin_headers() is a WordPress core function. It seems very strange that this function would be undefined. I can’t quite explain this. Have you seen this error before / consistently?

    The JS console errors appear to be from a Firefox browser extension of some kind. While I haven’t often seen browser extensions cause issues with plugins it is possible as browser extensions can interact with the webpage, run javascript, add css, etc… I’m not positive this is the problem but it could be. Could you try temporarily disabling your browser extensions and see if this could resolve the issue?

    Also, did you try my suggestion #2 above? Again:

    2) If this results in nothing could you disable all plugins except LifterLMS and then see if this continues to happen with no other plugins and a default theme like twentynineteen installed?

    I know that disabling plugins is a pain but I’m really really having a hard time identifying how to recreate this issue with LifterLMS alone so I need your help to rule out plugin and theme conflicts.

    Let me know what you find.

    Hi,

    I have disabled all of my plugins except for the LifterLMS and LMS labs plugins.

    The same results are happening. It is also doing the same thing as before. 1 for the 1st question, 2 for the 2nd, 3 for the 3rd etc…,

    I have never seen the error you mentioned (send_origin_headers() ) before.
    Also, I have performed this action using Google Chrome.

    If you want me to do anything else please let me know.

    Thanks.

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    The same results are happening. It is also doing the same thing as before. 1 for the 1st question, 2 for the 2nd, 3 for the 3rd etc…,

    This is the information I needed. I’m so sorry I didn’t notice this immediately…

    I kept adding a question and seeing a single question added. It somehow hasn’t ever occurred to me to try adding multiple questions this way and doing it a second time is causing the problem.

    I’ll do my best to get this fixed as soon as possible and have a release out to resolve.

    Best,

    No need to apologize, I appreciate all of your help and understand that you are a busy person.

    I have other things to work on the site, so no hurry.

    Thank.

    Plugin Author Thomas Patrick Levy

    (@thomasplevy)

    @theartfuldodger,

    This is fixed in 3.30.1

    Thanks for letting me know about this and sticking with me to get it resolved.

    Any questions let me know,

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • The topic ‘Add existing questions’ is closed to new replies.