Support » Plugin: Page Builder Gutenberg Blocks – CoBlocks » Accordion item title background color

  • Resolved mattschofield

    (@mattschofield)


    Hi

    The accordion block item-title appears to have lost .has-primary-background-color functionality since update 2.12.0. The color cannot be set from the editor, and instead requires setting with !important in custom CSS to function.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Hi @mattschofield, I am unable to reproduce this behavior on CoBlocks 2.12.0, WordPress 5.7.2. Are you able to give me some more details about your environment so I can look into this issue further?

    Thread Starter mattschofield

    (@mattschofield)

    Sure.
    WordPress Version 5.7.2

    # Webserver Configuration
    PHP Version: 8.0.3
    MySQL Version: 5.6.51
    Webserver Info: Apache

    # Active Plugins'
    Advanced Editor Tools (previously TinyMCE Advanced): 5.6.0
    All In One WP Security: 4.4.8
    Asset CleanUp: Page Speed Booster: 1.3.7.9
    CAOS: 4.1.1
    CoBlocks: 2.12.0
    Data Tables Generator by Supsystic: 1.10.11
    GDPR Cookie Consent: 2.0.3
    Max Mega Menu: 2.9.3
    Pages with category and tag: 0.9.0
    Password Protected: 2.4
    Post Types Order: 1.9.5.6
    Shortcodes Ultimate: 5.10.0
    ShortPixel Image Optimizer: 4.22.2
    Ultimate Addons for Gutenberg: 1.23.0
    W3 Total Cache: 2.1.3
    WP Revisions Control: 1.3
    Yoast SEO: 16.4

    I’ve deactivated both Asset Cleanup and W3 Total Cache and confirm there are no minify/inline/caching conflicts. I’ve tested the update in both staging and production and the behaviour is the same.

    Thread Starter mattschofield

    (@mattschofield)

    The css is different in 2.12.0. It’s this line that’s blocking the colour being set in the editor.

    .wp-block-coblocks-accordion-item__title, .wp-block-coblocks-accordion-item__title.has-background {
    background: rgba(140,140,151,.1);
    values etc…
    }

    Where in 2.11.2 we had…

    .wp-block-coblocks-accordion-item__title {values}
    .has-primary-background-color {****this value was set in the editor****}

    Hope that’s helpful. Thanks, Matt

    Hi Matt, we see the change of css on our side, but not the behavior you are describing. The background color rgba(140, 140, 151, 0.1) should only apply when there is not any background color set in the editor. We are unable to reproduce the behavior on our end using a vanilla CoBlocks + Go installation, and even without Go. Can you provide the browser you are using and version?

    It may also be useful to deactivate all the other plugins you are using as a test.

    Thread Starter mattschofield

    (@mattschofield)

    Hi Emile. Thanks for looking.

    It seems to be a conflict with a themes colors.php and CoBlocks 2.12.0. Specifically the color pallete used by the theme used to style content in the block editor. My theme is Turnkey Storefront. So my primary color is #009ee2, and it won’t apply that color in the accordion item title background. But if I change the code in the accordion block editor to #009ee3, it works.

    I get the same behaviour if I change theme to Twenty Twenty-One. The theme color pallete used to style the block editor is conflicting with the Accordion block editor background color selection and won’t apply. I just get the transparent background, unless I specify a color that isn’t in the themes colors.php.

    I’ve deactivated all plugins except CoBlocks and removed all custom CSS. It’s basically back to stock with Twenty Twenty-One theme. And my database is good.

    I’m happy to style with custom CSS, but hopefully the above is helpful if it turns out to be a common problem.

    Plugin Author Anthony Ledesma

    (@paranoia1906)

    Hi @mattschofield,

    Thank you for your time In reporting this issue here. Our team has been able to identify a fix for the overriding of user-chosen colors and we have deployed CoBlocks 2.12.1 bundled with a fix. Please give that test and do not hesitate to tell us if you encounter any issues.

    Best regards,

    Anthony

    @mattschofield – we have released CoBlocks 2.12.1 which resolves this. Thanks for helping us diagnose it, and let us know if you have further questions.

    Best,
    Emile

    Edit: Looks like Anthony beat me to it!

    • This reply was modified 3 months, 2 weeks ago by Emile Hamwey.
    Thread Starter mattschofield

    (@mattschofield)

    Thanks Emile and Anthony. The fix works great. Great plugin too.

    Thanks, Matt

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.