Support » Plugin: WooCommerce » [3.0] Admin new orders badge not showing up

  • Resolved guntisb2

    (@guntisb2)


    Hello,
    I have an issue after upgrading to woocommerce 3.0 regarding the orders list in admin area.
    There is no longer a badge counting new on-hold orders.
    The theme we use is superstore, however we cannot update the theme to the newest version for the time being for various reasons.
    I already fixed an issue preventing product variation images from changing and being unable to set featured status, however this one seems a bit too difficult to solve, as I can’t seem to even find where the file is that is responsible for displaying the badge and as such am unable to make a workaround for this particular issue. Any help would be appreciated.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Could you perform a backup of your theme, update and see if it resolves it?

    Just to narrow down the cause – then you can revert your backup

    It doesn’t, probably due to some override in the child theme. which leads me to believe that the issue is not with the woocommerce core but instead in some template. Once we get rid of the child theme, it works again.
    I’m mostly only looking to find out what action, hook or template could be responsible for the badge, perhaps some function name I could search in the whole theme directory.

    You could try searching for this in your theme/child theme
    woocommerce_include_processing_order_count_in_menu

    It is a filter

    If that doesn’t help, maybe you can find something that is removing this action
    add_action( 'admin_head', array( $this, 'menu_order_count' ) );

    While this didn’t quite solve the issue directly, it lead me to realize that the badge is only supposed to show up for processing orders, while all of this stores new orders are on-hold instead.
    I already cooked up some code to add on-hold orders as well so everything is fine now.

    Thanks for the help James!

    Awesome, glad its resolved!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘[3.0] Admin new orders badge not showing up’ is closed to new replies.