Support » Plugin: Request Form for Zendesk » 23 characters in the group attribute

  • Hi

    I have a problem with the Zendesk shortcode [zendesk_request_form]

    When I have 23 characters in the group attribute something stops working and the full width containers starts bleading in to the containers below.

    When I use 22 characters everything looks good.

    Is there something you can do about this?

    The websites theme is Enfold (Version: 4.5.7)

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author pipdig

    (@pipdig)

    Hi @kimoj,

    What is the full shortcode you are using? Would you be able to copy that here so I can take a look?

    The shortcode is:

    [zendesk_request_form subject=" Avfuktare" subject_prefix="Förfrågan angående:" useragent="no" label_email="Din E-post" label_name="Ditt Namn" label_description="Skriv meddelande" label_submit="Skicka" group="luftkonditionering-form" size="4"]

    This one works
    [zendesk_request_form subject=" Avfuktare" subject_prefix="Förfrågan angående:" useragent="no" label_email="Din E-post" label_name="Ditt Namn" label_description="Skriv meddelande" label_submit="Skicka" group="luftkonditioneringform" size="4"]

    • This reply was modified 5 months, 2 weeks ago by kim.oj.

    Ok new update!
    We changed to
    [zendesk_request_form subject="Vill bli kontaktad" subject_prefix="Förfrågan Startsidan:" useragent="no" label_email="Din E-post" label_name="Ditt Namn" label_description="Skriv meddelande" label_submit="Skicka" group="luftkond-form" size="4"]
    But still no luck…
    If I change to
    [zendesk_request_form subject="Vill bli kontaktad" subject_prefix="Förfrågan Startsidan:" useragent="no" label_email="Din E-post" label_name="Ditt Namn" label_description="Skriv meddelande" label_submit="Skicka" group="luftkond-forma" size="4"]
    it works… so now i’m thinking there is something else wrong, but what I can’t figure out…

    Plugin Author pipdig

    (@pipdig)

    Hi @kimoj, sorry for the delay!

    This is very strange, since I cannot seem to replicate the same issue. Are you using any other plugins on the site that might impact this? If you try deactivating the other plugins temporarily does it fix it?

    Are there any special characters in the group name? It doesn’t look like there are, but it is worth checking. For example any å or ö characters.

    Hi, sorry for the late reply!
    Have been on summer vacation.

    Me and a coworker have found a working solution, we don’t know why the original code isen’t working… but now it works for us.

    We are guessing that its som kind of incompatibility with the theme Enfold, but we cant confirm it.

    The problem that we noticed was

    • Some styles was ignored (4 columns width 25% in desktop should be 100% on mobile, was still 25% in mobile)
    • Some classes wasn’t printed (classes like “avia-builder-el-59 el_after_av_section el_before_av_section”)

    I have tested to turn of all plugins except this one, no change.

    In the file zendesk-request-form.php we have replaced the while loop with a if statement and a foreach.

    Original – line 257

    while ( $custom_fields->have_posts() ): $custom_fields->the_post();
    				
    	$id = get_the_ID();
    	$field_type = esc_attr(get_post_meta($id, 'field-type', true));
    				
    	if ($field_type != 'descriptive') { // check if it's actually a field or just description text/html

    Our code

    if($custom_fields && isset($custom_fields->posts) && sizeof($custom_fields->posts) > 0) {
    	foreach ($custom_fields->posts as $cf) {
    		$id = $cf->ID;
    		$field_type = esc_attr(get_post_meta($id, 'field-type', true));
    				
    		if ($field_type != 'descriptive') { // check if it's actually a field or just description text/html

    I can send you the file if you want.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.