Support » Theme: HitMag » 1.2.7 broke site layout

  • Hi,

    Hope all is well with you guys. I updated to 1.2.7 and it broke the layout of my site. I restored it so it’s fine now. I’m using the free version of HitMag as a parent theme. I’m running WordPress version 5.4, all plugins are up to date.

    I checked across browsers and the layout was broken for the new update. Is it a problem with the update?

    Thanks

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
  • Theme Author ThemezHut

    (@pubudu-malalasekara)

    Hi Nick @aderobinson,

    Latest update was only to fix font awesome icon font conflict. There were no any layout related changes.

    Could you please let me know what version of the theme were you using before the update? And could you please let me know what specific section of the layout?

    Thank you.

    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Hi @pubudu-malalasekara,

    I was updating from 1.2.6 to 1.2.7. I’m back to running 1.2.6 again.

    From what I recall, the pages loaded pretty much as just plain text. There was no real “layout” at all, just all the text on the page (menus, etc.) spelled out without any layout to it.

    Theme Author ThemezHut

    (@pubudu-malalasekara)

    Hi @aderobinson,

    That is strange.

    Are you using a caching plugin and enabled minifying? If so please try disabling minifying and clearing the cache just after updating the theme. You can minify again just after successfully updating the theme.

    Here is the link for the old version to download if clearing caches did not fix things up – https://downloads.wordpress.org/theme/hitmag.1.2.6.zip

    • This reply was modified 1 year, 7 months ago by ThemezHut.
    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    [deleted] I just saw your response.

    • This reply was modified 1 year, 7 months ago by Nick Nack.
    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Hi @pubudu-malalasekara,

    Still didn’t work.

    I created a staging copy and tried it.

    I had minify enabled for Javascript, CSS, and HTML. I disabled them, updated the theme, flushed cache. Layout still broken.

    My host suggests this:
    “Please, ask them directly to recreate this case and check the files for this theme and make the needed modifications – if they have some requirements on server level please note them and feel free to reach us back”

    Theme Author ThemezHut

    (@pubudu-malalasekara)

    Hi @aderobinson,

    I will check this further. Could you please let me know the plugins that you use to minifying and caching?

    In the games category I want to display games in the sidebar

    In the psychology category I want to show topics of psychology in the sidebar

    This feature does not exist

    Memory is not the problem

    The problem is that it shows all over the site in the sidebar that I put on the home page

    I want to show other topics in the sidebar in other categories

    It doesn’t give me that opportunity

    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Hi @pubudu-malalasekara,

    Could you please let me know the plugins that you use to minifying and caching?

    I use SG Optimizer by SiteGround. I also tried it again after disabling the plugin and still didn’t work.

    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Hi @pubudu-malalasekara,

    Any update on the update issue?

    Thanks

    Hi @aderobinson,
    I also have a child theme of Hitmag 1.27. It did break my site but I managed to fix it after I modified the child theme’s functions.php file. The new update changed some function.php code so you have to change it too in your child theme:

    <?php
    // Exit if accessed directly
    if (!defined('ABSPATH'))
        exit;
    
    // BEGIN ENQUEUE PARENT ACTION
    // AUTO GENERATED - Do not modify or remove comment markers above or below:
    
    if ( !function_exists( 'chld_thm_cfg_locale_css' ) ):
        function chld_thm_cfg_locale_css( $uri ){
            if ( empty( $uri ) && is_rtl() && file_exists( get_template_directory() . '/rtl.css' ) )
                $uri = get_template_directory_uri() . '/rtl.css';
            return $uri;
        }
    endif;
    add_filter( 'locale_stylesheet_uri', 'chld_thm_cfg_locale_css' );
    
    if ( !function_exists( 'chld_thm_cfg_parent_css' ) ):
        function chld_thm_cfg_parent_css() {
            wp_enqueue_style( 'chld_thm_cfg_parent', trailingslashit( get_template_directory_uri() ) . 'style.css', array( 'hitmag-font-awesome' ) );
        }
    endif;
    add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'chld_thm_cfg_parent_css', 10 );
    
    // END ENQUEUE PARENT ACTION
    
    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Hi @bobdickenson,

    Thanks! I’m not really the most code savvy person around, so please pardon my questioning…

    Is this to be copy and pasted to replace the current code? Before or after I update?
    Do you think this fix will work for other updates moving forward?

    Thanks, stay safe!

    If you made no edits to the functions.php file when you created your child theme, then yes it is safe to replace all the code in the functions.php file with the code above. I didn’t write this code — it was auto-generated when I created a child theme with a plugin. The reason you have to change the functions.php code for this update is cause the update changed some code in the functions.php file.

    Just remember to save a backup of the functions.php file just in case anything goes wrong.

    Thanks and hope you are doing well during this crazy time.

    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Thanks @bobdickenson. Will try it out and hope for the best. All the best!

    Thread Starter Nick Nack

    (@aderobinson)

    Fixed finally. WP dashboard wasn’t allowing me to make changes manually to the code. So I tried to do it through my child theme plugin. Interestingly when I setup the child theme to work with the plugin it automatically fixed the issue after trying to updating the parent theme.

    Thanks again for your help, really appreciate it.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
  • The topic ‘1.2.7 broke site layout’ is closed to new replies.