Support » Plugin: WooCommerce » Тhe settings for tumbnail doesn’t saved

  • Resolved armadadev

    (@armadadev)


    When I set tumbnail settings via settings-> woocommerce> product images, the settings are simply not saved and in my product catalog the photos are displayed in their actual size. Accordingly, this significantly slows down the loading of the site.

    I tried everything, stopped all plugins, tried with code, but to no avail. How can I deal with this problem.

    For reference, my photos are in WebP format

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • You need to regenerate thumbnails after you make changes to the image sizes. By Default WordPress will fallback to the original image if there is no resized thumbnails available.

    You can easily regenerate your thumbnails with this plugin Regenerate Thumbnails

    Also, your original image must be larger than the set size, for example if you set the shop thumbnail to 300×300, the original image must at least be 300×300 or larger.

    Thread Starter armadadev

    (@armadadev)

    Okay, I’ll regenerate the images, but is it normal to restart the value I set after restarting the customizer?

    https://ibb.co/QQg63Zm – PHOTO 1
    https://ibb.co/RPPbfbS – PHOTO 2
    https://ibb.co/tKmxhRg – PHOTO 3

    Plugin Support abwaita a11n

    (@abwaita)

    Hi @armadadev,

    Usually, the customizer should save your values. Does this issue only affect your image sizes or is it present on other parts of the customizer that accept values?

    Further, could you try the fix explained here – https://www.intelliwolf.com/fix-wp-theme-customizer-not-saving/?

    Let us know how it goes.
    Thanks.

    Thread Starter armadadev

    (@armadadev)

    Hello, thank you for responding 🙂

    This is not the only safe for me. Everything else works perfectly

    Thread Starter armadadev

    (@armadadev)

    the interesting thing is that the photos themselves are prepared, with a reduced size. But when you have to call in the shop page, call them in their original size 🙁

    https://ibb.co/Cz0MGR5

    Plugin Support Adam a11n

    (@adamkheckler)

    Hello,

    First off, could you please send me a copy of your site’s system status report? You can find it under WooCommerce > Status in the dashboard. Click “Get system report” and then the “Copy for support” button. Once you’ve done that, paste it into your reply.

    I’m asking for this because I think your theme might be adding that image setting that’s not saving. By default, the Customizer settings under WooCommerce > Images look like this:

    https://d.pr/i/z0kXL7/TCkv633alF

    So I suspect that something (maybe your theme?) is adding these settings:

    https://d.pr/i/esxvC0/xzFEkP3zHV

    One simple test you could do is try enabling (temporarily) our Storefront theme:

    https://wordpress.org/themes/storefront/

    … then regenerating the thumbnails, and seeing if the image display is still broken. If not, your theme could be at fault here.

    Let us know how that goes. Thanks!

    Plugin Support abwaita a11n

    (@abwaita)

    Hi,
    We’ve not heard back from you in a while, so I’m marking this thread as resolved. Hopefully, you were able to find a solution to the issue.

    If you have further questions, please feel free to open a new topic.

    Thanks.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.