Support » Plugin: Eurobank WooCommerce Payment Gateway » Λανθασμένο Status κατά την πληρωμή

 • Resolved gpsathas

  (@gpsathas)


  Καλησπέρα σας.
  Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό το πρόσθετο σας για πληρωμές και δούλευει χωρίς κάποιο πρόβλημα (τουλάχιστον δεν είχα παρατηρήσει κάτι εγώ – αν και δεν είχα πολλές πληρωμές στο website).
  Τις τελευταίες 2 εβδομάδα όμως, 2 πελάτες που προσπάθησαν να κάνουν πληρωμή (ένας με VISA και ένας με Mastercard) στο Status λαμβάνω το μήνυμα “Αναμένεται πληρωμή”. Στο διαχειριστικό της Eurobank όμως φαίνεται ότι οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί κανονικά (το έχω επαληθεύσει και με cardlink μέσω τηλεφώνου).
  Δεν έχω κάνει κάποια αναβάθμιση σε WooCommerce, wordpress και στο δικό σας πρόσθετο διότι στη σελίδα της αναβάθμισης των προσθέτων αναφερει ότι το δικό σας έχει γίνει test μέχρι το 3.7.0 και πρέπει να εγκαταστήσω το woocommerce 4.0.
  Το περίεργο είναι πως δοκίμασα να κάνω κάποιες πληρωμές εγώ με δική μου κάρτα (VISA) και οι πληρωμές ολοκληρώθηκαν κανονικά! Δεν είμαι σίγουρος αλλά κάπου είχα δει ότι η μία κάρτα που χρησιμοποιήθηκε και δεν έγινε σωστά η αλλαγή του Status, έλεγε ότι είναι φοροκάρτα αλλά δε μπόρεσα να το βρω ξανά που το είδα οπότε δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
  Για να γνωρίζετε, χρησιμοποιώ woocommerce 3.6.5, Eurobank WooCommerce Payment Gateway 1.7.0, wordpress 5.3.2
  Επειδή δεν θέλω να αλλάξω τράπεζα και τρόπο πληρωμής (πχ. να βάλω stripe), θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με το θέμα μου?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 45 total)
 • καλησπερα και απο εμενα εχω ακριβως το ιδιο θεμα εδω και ενα χρονο ανα τακτα διαστηματα εχω και εγω παραγγελιες με status ακυρωμενες η αναμονη πληρωμης με την πληρωμη να εχει γινει κανονικα πχ χθες ειχα 25 παραγγελιες με καρτα και οι 4 επαθαν αυτο

  Thread Starter gpsathas

  (@gpsathas)

  @nikosntekas απο την αρχή στο έκανε αυτό ή το παρατήρησες έπειτα από κάποιο Update? Δυστυχώς για εμένα είναι αποτρεπτικό να υπάρχει έστω και 1 ολοκληρωμένη που δεν πέρασε σωστά μέσα γιατί πρόκειται για virtual προϊόντα και πρέπει με την πληρωμή να του είναι άμεσα διαθέσιμα οπότε πρέπει να πάρω το status σωστά!

  και εμενα ειναι φαγητο delivery φαντασου να μην δω την παραγγελια οτι πληρωθηκε και αλλαξε status ναι απο την αρχη το εκανε απλα δεν ειχα τοσες παραγγελιες με καρτα στην αρχη και το θεωρησα τυχαιο αλλα ναι απο την αρχη εχω επισης site και με εθνικη και με πειραιως και δεν εχω αυτο το προβλημα

  Thread Starter gpsathas

  (@gpsathas)

  @nikosntekas αν μου επιτρέπεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με την Πειραιώς… Όταν είχα ρωτήσει μου ζητούσαν να βγάλω PCI DSS πιστοποιητικό αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που κοστίζει ακριβά. Σου ζήτησαν κάτι εσένα? Επίσης χρησιμοποιείς το αντίστοιχο Plugin από enartia για Πειραιώς?

  Plugin Author George Kapsalakis

  (@georgekapsalakis)

  Καλησπέρα σας,
  Καταρχήν να σας ενημερώσουμε ότι το plugin είναι συμβατό με την 4 έκδοση του woocommerce.

  Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα σας τις προηγούμενες ημέρες μας το ανέφεραν και κάποιοι άλλοι χρήστες και το διερευνούμε, ώστε να δούμε τι το προκαλεί.

  Επειδή σε όσες παραγγελίες κάναμε δεν παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα (ακόμα πχ και σε χρήστη εδώ στο forum που αντιμετώπιζε πρόβλημα, όταν κάναμε κάποια δοκιμαστική παραγγελία λειτουργούσε κανονικά) θα μπορούσατε να βάλετε τα παρακάτω errorlogs και να μας τα αποστείλετε μέσω κάποιου pastebin, στις “προβληματικές” συναλλαγές ώστε να επιβεβαιώσουμε αν το πρόβλημα οφείλετε στα session του woocommerce και να προχωρήσουμε άμεσα σε update του plugin.

  Ενεργοποιήσετε απο το wp-config τα παρακάτω
  define(‘WP_DEBUG’, true);
  define(‘WP_DEBUG_LOG’, true);
  define(‘WP_DEBUG_DISPLAY’, true);

  και στον κώδικα στην γραμμή 493
  error_log(“EuroBank —-” );
  error_log(“EuroBank Post: ” );
  error_log(print_r($_POST, true));
  error_log(” orderid from session: ” );
  error_log($orderid);
  error_log(“End of EuroBank —-” );

  οχι δεν μου ζητησαν PCI DSS πιστοποιητικό δεν ξερω αν εχει να κανει με το αντικειμενο που πουλας.Πειραιώς plugin ναι enartia

  Thread Starter gpsathas

  (@gpsathas)

  @georgekapsalakis καλησπέρα.
  Όπως ανέφερα κι εγώ, δε μου το κάνει σε όλες τις πληρωμές. Στις δικές μου δοκιμές δεν έχει συμβεί αυτό (φυσικά δοκιμάζω πάντα την ίδια πιστωτική).
  Επειδή το website μου πουλάει Online μαθήματα και αυτή τη περίοδο δεν είναι να ξεκινήσει κάποιο ώστε να λάβω κάποια πληρωμή, θα βάλω τον κώδικα αλλά δεν ξέρω πότε θα έχω αποτελέσματα.
  Εάν λάβετε από άλλους χρήστες που το έχουν αναφέρει δεδομένα, παρακαλώ ενημερώστε κι εμένα.
  Επίσης, όταν λέτε στον κώδικα, σε ποιόν κώδικα αναφέρεστε?
  Σημειώστε ότι τα
  define(‘WP_DEBUG’, true);
  define(‘WP_DEBUG_LOG’, true);
  τα είχα ενεργοποιημένα οπότε δεν ξερω εάν θέλετε να σας στέιλω κάτι από τα log αρχεία για να δείτε…. Σε αυτή τη περίπτωση, πείτε μου παρακαλώ ποιά ακριβώς αρχία να σας στείλω και από που.

  Thread Starter gpsathas

  (@gpsathas)

  @georgekapsalakis παίζει κάποιο ρολο που δεν έχω δηλώσει Return Page στις ρυθμίσεις από το πρόσθετο? Απλά μετά την πληρωμή δεν θέλω να με πηγαίνει σε κάποια άλλη αλλά στην default (checkout) όπου ελέγχω εάν έχει πάρει το order-received (query_vars[‘order-received’]).

  @georgekapsalakis απο πλευρας μου εχω βαλει στο woocommerce-eurobank-payment-gateway.php
  στην γραμμή 493
  error_log(“EuroBank —-” );
  error_log(“EuroBank Post: ” );
  error_log(print_r($_POST, true));
  error_log(” orderid from session: ” );
  error_log($orderid);
  error_log(“End of EuroBank —-” );
  και στο wp-config τα παρακάτω
  define(‘WP_DEBUG’, true);
  define(‘WP_DEBUG_LOG’, true);
  define(‘WP_DEBUG_DISPLAY’, true);
  και περιμενω να δουμε

  Plugin Author George Kapsalakis

  (@georgekapsalakis)

  Καλημέρα σας,
  Μόλις έγινε update το plugin, αναβαθμίστε στην νέα έκδοση.

  Καλησπέρα σας,

  Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα σε ένα κατάστημα πελάτη, μερικές παραγγελίες περνάνε κανονικά και άλλες (και μέσα αυτές και όταν κάνω εγώ) δεν ενημερώνεται η κατάσταση τους.

  Ωστόσο πριν από μια ώρα υπήρξε μια παραγγελία η οποία πέρασε κανονικά και ενημερώθηκε το σύστημα.

  Η εκδόσεις των συστημάτων είναι:
  – WordPress: 5.3.2
  – Woocommerce: 3.8.1
  – Eurobank Plugin: 1.8.0

  Επίσης δεν βλέπω κάποιο error στα logs που να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα, φαίνεται σαν να μην χτυπάει ποτέ το hook πίσω το σύστημα της Eurobank.

  Plugin Author George Kapsalakis

  (@georgekapsalakis)

  Καλημέρα σας,

  Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και μετά την αναβάθμιση σε 1.8.0 του plugin;

  Επιπλέον, έχετε ενεργοποιήσει το wp_debug ώστε να μπορεί να καταγράφει logs για πιθανά προβλήματα;

  Συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα και στην έκδοση 1.8.0

  Μήπως αυτό το php warning έχει κάποια σχέση?

  PHP Warning: Illegal string offset ‘message’ in /public_html/wp-content/plugins/woo-payment-gateway-for-eurobank/woocommerce-eurobank-payment-gateway.php on line 716

  @georgekapsalakis Καλησπέρα,

  Το πρόβλημα σε εμένα τελικά δεν σχετιζόταν άμεσα με το plugin σας, αλλά με ένα functionality στο theme που ενεργοποιούσε κάτι redirects και δεν κατάφερνε ποτέ η τράπεζα να ενημερώσει το σύστημα γιατί το webhook ακολουθούσε το redirect αυτό που είχε μεγαλύτερη προτεραιότητα από το request στο wc-api.

  Με το παρακάτω setup σε 3 διαφορετικά production websites (με διαφορετικά themes + plugins) σε εμένα λειτουργεί κανονικά:
  – WordPress: 5.3.2
  – Woocommerce: 3.8.1
  – Eurobank Plugin: 1.8.0

  Είχα ανοιχτό το WP_DEBUG αλλά γενικά δεν προτείνω να το ανοίγει κάποιος γιατί θα αρχίσουν να σπάνε πράγματα σε διάφορα σημεία εάν υπάρχουν warnings, το setup που προτείνω για debugging συνήθως είναι αυτό:

  define('WP_DEBUG', true);
  define('WP_DEBUG_LOG', true);
  define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

  Το οποίο επιτρέπει την καταγραφή των debug logs σε αρχείο αλλά αποτρέπει την εμφάνιση τους σε HTML σελίδες του WordPress.

  • This reply was modified 1 year, 2 months ago by klipitkas.

  Καλημέρα και καλό μήνα. Το κάνει κ σε μένα. Έχω τη τελευταία έκδοση του plugin και του woo. Ενώ έχουν γίνει πολλές παραγγελίες κ δεν είχα κάποιο θέμα σήμερα μπήκα κ είδα μια παραγγελία με αυτό το status κ ήρθα εδώ να δω αν το έχουν κ άλλοι αυτό κ είδα ότι το έχουν. Υπάρχει κάποια λύση; ευχαριστώ

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 45 total)
 • The topic ‘Λανθασμένο Status κατά την πληρωμή’ is closed to new replies.