HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések

Description

Hasznos javítások a magyar WooCommerce webáruházakhoz.

A WooCommerce a világ és most már Magyarország legnépszerűbb webáruház platformja is. De ez a tény a WooCommerce fejlesztőket nem érdekli annyira, hogy a magyar igényekhez igazítsák a bővítmény bizonyos funkcióit. Szerencsére adnak bőven lehetőséget a módosításokra, de ezekhez az átlag felhasználó nem ért. Ezért hoztam létre ezt a bővítményt, hogy a magyar WooCommerce webáruházak is végre rendben legyenek.

A funkciók folyamatosan bővülnek, de mindenki megírhatja a véleményét, ötletét, hogyan tudjuk egyre jobbá tenni ezt a bővítményt.

HuCommerce támogatói Facebook csoport

Csatlakozzatok a HuCommerce hivatalos támogatói Facebook csoportjához, ahol lehet a bővítménnyel kapcsolatban kérdezni, beszélhgetni, ötletelni. Mindenkit szívesen látunk: HuCommerce Facebook csoport

A bővítmény funkciói

 • Vezetéknév és keresztnév rendbetétele
 • Adószám bekérése vásárlásnál
 • Jogi megfelelés (Fogyasztóvédelem, GDPR, ePrivacy, stb.)
 • Pénztár oldal formázása
 • Megye mező elrejtése
 • Plusz/minusz mennyiségi gombok a termékekhez
 • Automatikus frissítés a Kosár oldalon
 • Vásárlás folytatása gomb megjelenítése a Kosár és/vagy a Pénztár oldalakon
 • Belépés és regisztráció utáni átirányítás
 • Ingyenes szállítás értesítés
 • Város automatikus kitöltése az irányítószám alapján
 • Fordítási hiányosságok javítása
 • WPML és Polylang kompatibilitás
 • További funkciók hamarosan…

Vezetéknév és keresztnév rendbetétele

A keresztnév és vezetéknév sorrendjének a megfordítása, ha a webáruház magyar nyelvre van állítva. Ahogy mi szeretjük. 🙂 Mindezt úgy, hogy reszponzív nézetben is jó legyen és a CRM, számlázó programok is tudják értelmezni.

A megjelenítés kompatibilis a WPML bővítménnyel, így többnyelvű webáruháznál is magyar sorrendben jelenik meg a név, ha magyar nyelven nézik a webáruházat a látogatók.

A név sorrendje a megrendelés visszaigazolásánál, a vásárló fiókjában és az értesítő levelekben is jól jelenik meg.

Adószám bekérése vásárlásnál

A Pénztár oldalon a Cég mező alatt már Adószámot is be lehet kérni. Az adószám a rendelésen kívül az adott felhasználó profil adatainál is elmentésre kerül. Az adószám megjelenik mind a visszaigazoláson, mind a rendelés szerkesztésénél, valamint az értesítő levelekben is.

Jogi megfelelés (Fogyasztóvédelem, GDPR, ePrivacy, stb.)

Lehetőség van az Általános Szerződési Feltételek és az Adatkezelési tájékoztató aktív cselekvésen alapuló elfogadtatására, azaz ki kell pipálnia a vásárlónak ezek elfogadását, mielőtt a rendelést leadhatná. Az adatok a rendeléseknél kerülnek elmentésre és a rendelés szerkesztése oldalon megjelenik az elfogadott státusz. Ebben az esetben a vásárló profil adatainál nem kerül elmentésre az elfogadás, így azt bejelentkezve is minden vásárlás alkalmával el kell fogadnia.

Opcionális a két mező használata, így ha valakinek csak az egyik elfogadtatására és megerősítésére van szüksége, akkor egyik vagy másik kikapcsolható.

A Pénztár oldalon a Megrendelés gomb fölött és/vagy alatt közvetlenül elhelyezhető jogi szöveg, ami esetleg fontos vagy kötelező eleme a vásárlási folyamatnak. Ilyen például a távollévők közötti szerződéshez szükséges tudomásulvétel vagy a “fizetési kötelezettséggel járó megrendelés” kötelező megjelenítése a megrendelés során.

A regisztrációs űrlapnál is kérhető az Adatkezelési Tájékoztató kötelező elfogadtatása. Ez az adat már elmentésre kerül a felhasználó profil adatainál. Külön beállítható, hogy a felhasználó IP címét is elmentse a rendszer. A regisztrációs adatokat (elfogadás ténye, regisztráció dátuma, IP cím) mind az admin felületen, mind pedig a felhasználó fiókadatainál megjeleníti, de ezek a mezők nem módosíthatók sem a felhasználók, sem az adminisztrátorok részéről.

FIGYELEM! A webáruház jogi megfelelése az aktuális törvényeknek és adatvédelmi rendeleteknek minden esetben a webáruház tulajdonosának a felelőssége. Ez az opció nem mentesít senkit sem az alól, hogy a megfelelést felülvizsgáltassa szakértővel vagy jogásszal. A fejlesztők nem vállalnak semmilyen felelősséget a webáruház jogi megfeleléséért.

Pénztár oldal formázása

Az Irányítószám és Város mezők nagy monitoron egymás mellé kerültek és az Ország mező alatt jelennek meg közvetlenül, hogy logikusabb legyen a megjelenési sorrend.

Megye mező elrejtése

Mert ezt nálunk nem szokás használni, így csak plusz felesleges lépés. De ha valakinek nagyon kell, akkor visszaállítható.

Plusz/minusz mennyiségi gombok a termékekhez

A WooCommerce alapból csak egy szám típusú mezőt használ a termékek mennyiségénél, de ez felhasználói szemmel nézve nem elég. Ez a funkció a mennyiségi mező elé és után betesz egy plusz/minusz gombot, amivel a felhasználók könnyedén tudják változtatni a mennyiséget mind a termék végoldalon, mind pedig a kosár összegzés oldalán.

FIGYELEM! A gombok a különböző sablonoknál esetleg másképp vagy nem megfelelően jelenhetnek meg. Ez minden esetben javítható egy kis CSS segítségével. Én azon vagyok, hogy a lehető legnépszerűbb sablonoknál már automatikusan jól nézzen ki, illetve kap egy alap formázást is, hogy a legtöbb esetben megfelelő legyen, de biztosan lesznek olyan sablonok, ahol ez még így is igényel majd további CSS formázást. A bővítmény támogatás fórumában lehet ezeket jelezni, de nem tudom vállalni, hogy mindenkinek, gyorsan tudok segíteni.

Jelenleg ezeket a sablonokat támogatja alapból a bővítmény:

 • Storefront
 • Divi

Automatikus frissítés a Kosár oldalon

A Kosár oldalon a termékek mennyiségének a módosításakor nincs szükség a “Kosár frissítése” gomb megnyomására a darabszám módosítása után, mert így automatikusan frissül a Kosár tartalma.

Vásárlás folytatása gomb megjelenítése a Kosár és/vagy a Pénztár oldalakon

A Kosár és a Pénztár oldalakon megjeleníthető egy plusz Vásárlás folytatása gomb, ami az üzlet oldalra viszi a látogatókat, hogy esetleg még tovább válogassanak a termékek között. Sokszor csak kíváncsiságból kattintanak a látogatók a Kosár gombra, de még nem fejezték be a vásárlásukat.

A gombok pozíciója mind a Kosár, mind a Pénztár oldalon beállítható, valamint van lehetőség egyedi üzenet megjelenítésére is bizonyos pozíciókban.

Belépés és regisztráció utáni átirányítás

Beállítható, hogy a látogatók a belépés és regisztráció után a meghatározott oldalra legyenek automatikusan átirányítva. A belépéshez és regisztrációhoz külön-külön állítható be a cél URL. A Pénztár oldalon nem veszi figyelembe az egyedi beállítást, hogy ott ne zavarja a vásárlás befejezését.

Ingyenes szállítás értesítés

A Kosár oldalon kijelzi, hogy mennyi vásárlási összeg hiányzik még az ingyenes szállításhoz. A szöveg módosítható és többnyelvűsíthető.

Város automatikus kitöltése az irányítószám alapján

A Pénztár oldalon az irányítószám mező kitöltése után automatikusan megjeleníti a várost. Ha már manuálisan lett módosítva a város, akkor nem módosítja az irányítószám alapján.

Vannak olyan irányítószámok, amikkel nem működik, mert vagy még hiányzik az indexből vagy egy irányítószám több településhez is tartozik. Igyekszem az ilyen hiányosságokat javítani.

Fordítási hiányosságok javítása

Ideiglenes fordítási hiányosságok javítása, amíg a hivatalos fordításban esetleg nem jelenik meg vagy nem frissíti a rendszer. Én hivatalos szerkesztője is vagyok a magyar WooCommerce fordítási csapatának, ezért ott sokmindent megcsinálok, de néha szükség van erre a kis trükkre.

WPML és Polylang kompatibilitás

A szöveges mezők kompatibilisek a WPML, Polylang bővítményekkel, így azok beállíthatók a különböző nyelveken is.

Egyéb fejlesztői infók

Szeretnél résztvenni vagy segíteni a bővítmény fejlesztésében?

Megtalálod a teljes forráskódot a GitHub-on:
https://github.com/CherryPickStudios/surbma-magyar-woocommerce

További bővítményeket és projekteket is találsz a GitHub oldalainkon:

Nyugodtan segíthetsz a bővítmények, sablonok és egyéb projektek fejlesztésében.

Szeretnél többet tudni rólunk és a szolgáltatásainkról?

Nézd meg a weboldalunkat: HuCommerce.hu

Installation

Automatikus telepítés

 1. A “Bővítmények -> Új hozzáadása” menüpont alatt keress rá a HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések bővítményre.
 2. A bővítmény dobozában kattints a “Telepítés most” gombra.
 3. Telepítés után ugyanebben a dobozban kattints a “Bekapcsol” gombra, hogy aktiváld a HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések bővítményt.
 4. A “WooCommerce -> HuCommerce” menüpont alatt állítsd be, hogy melyik modult szeretnéd használni.
 5. Ennyi az egész. 🙂

Manuális telepítés az admin felületen

 1. Töltsd le a bővítményt: HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések
 2. Töltsd fel a surbma-magyar-woocommerce.zip fájlt a “Bővítmények -> Új hozzáadása” menüpont alatt a “Bővítmény feltöltése” gombra kattintva.
 3. Aktiváld a HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések bővítményt a feltöltés után.
 4. A “WooCommerce -> HuCommerce” menüpont alatt állítsd be, hogy melyik modult szeretnéd használni.
 5. Ennyi az egész. 🙂

Manuális telepítés FTP használatával

 1. Töltsd le a bővítményt: HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések
 2. Tömörítsd ki a zip fájlt a számítógépeden.
 3. Töltsd fel a surbma-magyar-woocommerce mappát a /wp-content/plugins/ mappába.
 4. Aktiváld a HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések bővítményt a “Bővítmények” menüpont alatt a WordPress admin felületen.
 5. A “WooCommerce -> HuCommerce” menüpont alatt állítsd be, hogy melyik modult szeretnéd használni.
 6. Ennyi az egész. 🙂

FAQ

Hol találom a bővítmény beállításait?

A HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések bővítmény beállításait a “WooCommerce -> HuCommerce” menüpont alatt éred el.

Nem cserélődtek meg a nevek a Pénztár oldalon.

Először töröld a szerver oldali és a böngésző gyorsítótárát és frissítsd az oldalt! Győződj meg róla, hogy esetleg más bővítmény nem okoz-e konfliktust! Ha a fordítást módosítottad, az is lehet probléma. Illetve a sablonok is tartalmazhatnak olyan egyedi kódokat, amivel ez a funkció felülírható.

Figyelem! A nevek cseréje csak akkor történik meg, ha magyar nyelvre van állítva a webáruház.

Mit jelent az, hogy Surbma?

A vezetéknevem visszafelé. 😉

Reviews

Szuper

Szuper, hasznos, kell a magyar nyelvű shopokhoz.
Read all 4 reviews

Contributors & Developers

“HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések” is open source software. The following people have contributed to this plugin.

Contributors

Changelog

16.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-06-11
 • ÚJ – HuCommerce hírlevél feliratkozási lehetőség a HuCommerce admin oldaláról.

15.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-05-07
 • JAVÍTÁS – Új opció validálása.

15.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-05-07
 • ÚJ – Automatikus frissítés a Kosár oldalon. (Köszönet: Nagy Gábor – @xnagyg)
 • JAVÍTÁS – Irányítószámok kiegészítése a budapesti kerületekkel. (Köszönet: Nagy Gábor – @xnagyg)

14.4

 • FRISSÍTÉS – 2019-05-02
 • JAVÍTÁS – Változó alapértelmezett értékének beállítása. (Köszönet: Szépe Viktor – @szepeviktor)

14.3

 • FRISSÍTÉS – 2019-04-22
 • MÓDOSÍTÁS – Kisebb változtatások a leírásban.
 • Tesztelve a WooCommerce 3.6 verziójával.

14.2

 • FRISSÍTÉS – 2019-04-15
 • JAVÍTÁS – Ingyenes szállítás értesítés link módosítása, hogy mindig az Üzlet oldalra mutasson.

14.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-04-08
 • JAVÍTÁS – Admin stílusok betöltése csak a szükséges oldalakon.

14.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-04-07
 • ÚJ – CPS SDK az egységes kinézethez és funkcionalitáshoz a többi bővítmény esetén is.
 • CPS SDK 1.0
 • MÓDOSÍTÁS – Leírásokban és a bővítmény jellemzőinél Cherry Pick Solutions megemlítése.
 • MÓDOSÍTÁS – Prémium verzió kezelésének előkészítése.

13.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-04-02
 • ÚJ – Adatkezelési tájékoztató elfogadásának rögzítése a regisztrációs folyamatban.
 • ÚJ – IP cím opcionális rögzítése a regisztrációs folyamatban.
 • ÚJ – Regisztrációs adatok megjelenítése mind az admin felületen, mind a fiókadatok oldalon.

12.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-03-11
 • ÚJ – Adatkezelési Tájékoztató kötelező elfogadtatása a regisztrációs űrlapnál.
 • FIGYELEM! Ha a Jogi megfelelés opció aktív, akkor a regisztrációs űrlapnál automatikusan megjelenik az Adatkezelési Tájékoztató elfogadtatása pipa. Kikapcsolásához törölni kell az alapértelmezett szöveget a mezőben.

11.3

 • FRISSÍTÉS – 2019-03-06
 • JAVÍTÁS – Kosár oldalon a becslés címének javítása az Adószám megjelenítése esetén.

11.2

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-28
 • JAVÍTÁS – Admin felület nyelvi beállítása.

11.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-27
 • JAVÍTÁS – WPML ellenőrzése csak a front-end felületen.

11.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-17
 • ÚJ – Facebook támogatói csoport jelentkezési lehetőség az admin felületről.
 • ÚJ – Jogi szövegek elhelyezése a Pénztár oldalon a Megrendelés gomb fölött és/vagy alatt közvetlenül.
 • MÓDOSÍTÁS – Kisebb változtatások az admin felület megjelenésén.

10.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-17
 • JAVÍTÁS – WPML bővítmény ellenőrzése, hogy ne generáljon végzetes hibát.

10.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-10
 • ÚJ – Város automatikus kitöltése az irányítószám alapján.
 • JAVÍTÁS – Kisebb javítások az admin felület megjelenítésén.

9.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-09
 • ÚJ – Adószám bekérése vásárlásnál
 • ÚJ – Jogi megfelelés (GDPR, ePrivacy, stb.)
 • MÓDOSÍTÁS – A magyar név sorrend mostantól nem akkor érvényes, ha a cím magyar, hanem minden esetben, ha magyar nyelvű a webáruház.
 • JAVÍTÁS – A magyar név sorrend kompatibilis a WPML bővítménnyel, így többnyelvű webáruháznál igazodik a választott nyelvhez.
 • MÓDOSÍTÁS – Kisebb változtatás az admin megjelenésén.

8.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-06
 • ÚJ – Ingyenes szállítás értesítés.
 • JAVÍTÁS – Mező értékek validálásának a javítása.

7.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-06
 • JAVÍTÁS – Vásárlás folytatása gomb class meghatározásainak módosítása a könnyebb formázás érdekében.

7.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-06
 • ÚJ – Belépés és regisztráció utáni átirányítás.
 • ÚJ – WPML és Polylang kompatibilitás a szöveges mezőkhöz.

6.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-02-06
 • ÚJ – Vásárlás folytatása gomb megjelenítése a Kosár és/vagy a Pénztár oldalakon. A gomb pozíciója is beállítható.

5.2

 • FRISSÍTÉS – 2019-01-12
 • MÓDOSÍTÁS- Admin UIkit frissítése.

5.1

 • FRISSÍTÉS – 2019-01-12
 • JAVÍTÁS – Divi sablon egyedi formázások a plusz/minusz gombokhoz.
 • JAVÍTÁS – Kisebb kód optimalizálás a plusz/minusz gombok CSS formázásánál.

5.0

 • FRISSÍTÉS – 2019-01-11
 • ÚJ – Mennyiségi gombok a termékekhez.
 • ÚJ – A bővítmény nevének módosítása: HuCommerce | Magyar WooCommerce kiegészítések
 • ÚJ – Admin beállítások a bővítményhez. Minden modul ki- bekapcsolható.
 • ÚJ – Moduláris felépítés első lépései, felkészítés további hasznos funkciók optimális implementálásához.
 • JAVÍTÁS – A WooCommerce myaccount/form-edit-account.php sablon frissítése a 3.5.0 verzióra.
 • MÓDOSÍTÁS – A megye mező elrejtésének a kikapcsolása már nem működik az eddigi globális változó megadásával, ezt is az admin felületen lehet beállítani.
 • MÓDOSÍTÁS – Kisebb javítások a leírásban.

4.5

 • Kis javítás a leírásban.
 • Tesztelve a WooCommerce 3.5 verziójával.
 • Tesztelve a WordPress 5.0 verziójával.

4.4

 • FIX – A form-edit-account template fájl frissítése a legújabb verzióra.

4.3

 • Autofocus beállítása a vezetéknévre. (Köszönet: @nagygabor) #1

4.2

 • A keresztnév mező autofocus törlése. #1

4.1

 • A szerződési feltételek szövegének a felülírása már nem kell, mert az új verzióban helyesen jelenik meg.
 • Tesztelve a WooCommerce 3.3 verziójával.

4.0

 • A bővítmény most már felül tudja írni a WooCommerce template fájlokat.
 • Fiók adatoknál is jól jelenik meg a nevek sorrendje, ha a számlázási cím Magyarország.
 • Szállítási és számlázási címeknél is helyes a név megjelenítése magyarországi cím esetén.
 • Kisebb kód javítások.

3.0

 • A WooCommerce 3.2 verziónál a szerződési feltételek elfogadása szöveg fordítása nem jelenik meg, erre van egy javítás, amíg nem lesz elérhető a hivatalos fordítás javított változata.

2.0

 • Az Irányítószám és Város mezők nagy monitoron egymás mellé kerültek és az Ország mező alatt jelennek meg közvetlenül, hogy logikusabb legyen a megjelenési sorrend.
 • A Megye mező elrejtését most már WooCommerce filter kezeli. (Köszönet: Viszt Péter – @passatgt)
 • További címkék a bővítményhez a jobb keresési találatok miatt.

1.1

 • Kód elírás javítása.
 • Leírások hozzáadása a függvényekhez.

1.0.0

 • Első kiadás.