ECOSYSTEEM

Positieve groei.

Natuur, in de gewone zin, verwijst naar essenties die door de mens onveranderd zijn gebleven; de ruimte, de lucht, de rivier, het blad. Kunst wordt toegepast op de vermenging van zijn wil met dezelfde dingen, zoals in een huis, een kanaal, een standbeeld, een schilderij. Maar zijn bewerkingen samen zijn zo onbeduidend, een beetje hakken, bakken, lappen en wassen, dat ze in een indruk zo groots als die van de wereld op de menselijke geest, het resultaat niet variëren.

Het ruimteveer Atlantis en zijn vierkoppige STS-135 bemanning zetten koers naar een baan om de aarde en rendez-vous met het Internationaal ruimtestation, 8 juli 2011. Origineel van NASA. Digitaal verbeterd door rawpixel.
De Discovery stijgt op van lanceerplatform 39A op NASA's Kennedy Space Center in Florida voor zijn laatste vlucht, de STS-133 missie, naar het internationale ruimtestation, 24 februari. Origineel van NASA. Digitaal bewerkt door rawpixel.
Het ruimteveer Atlantis genomen vanaf ongeveer 170 voet afstand door astronaut Shannon W. Lucid. Origineel van NASA. Digitaal verbeterd door rawpixel.

Ongetwijfeld hebben we geen vragen te stellen die onbeantwoordbaar zijn. We moeten zo ver vertrouwen op de volmaaktheid van de schepping, dat we geloven dat welke nieuwsgierigheid de orde der dingen ook in onze geest heeft gewekt, de orde der dingen kan bevredigen. De toestand van ieder mens is een oplossing in hiërogliefen voor die vragen die hij zou willen stellen.