MERLINI PARASHEH LINDJEN E ARTURIT

KAPITULLI 1

Uzurpuesi, mbreti Vortigern zuri fronin në Londër, por një ditë, papritmas, mbërriti një lajmëtar që i merrej fryma dhe thirri fort—

“Ngrihuni, Imzot, se po vjen armiku, edhe Ambrozi dhe Uteri, në fronin e të cilëve jeni ulur—dhe plot njëzet mijë me ta—dhe janë betuar për vdekje, Imzot, t’i vrasin pa dalë moti; kanë marrë që tani rrugën drejt tyre, si veriu i dimrit, i hidhur dhe i rrëmbyer.”