WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Zotpress
[resolved] zotpress intext shortcode does not display bibliography (16 posts)

  1. doctorproctor
    Member
    Posted 2 years ago #

    Greetings -- I finally got around to playing with some new features in Zotpress (running latest), including the in-text shortcode. When I use it, however, I get a formatted citation just fine but no bibliography at bottom as promised in Zotero help ("a bibliography will be auto-generated at the end of the entry"). Ideas?

    Many thanks,

    Jim

    http://wordpress.org/extend/plugins/zotpress/

  2. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I think this has to do with how it inserts the bibliography -- it relies on certain class name conventions WordPress uses in themes. And if your theme has changed these, then it won't work. Hmm ... I could give the option of defining the post class name, but non-themers might not know it or know how to get it ... hmm ... well, I'll have to think on this.

  3. doctorproctor
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, Katie...perhaps simple instructions here would suffice for those of us using certain themes? We could readily edit your code accordingly, if that would work.

    Cheers,

    Jim

  4. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I'm going off the top of my head (not on my dev computer) but I believe I've set it up as follows: the generated bibliography is added by jQuery (Javascript) to the bottom of the post container. I suspect I've targeted a DIV with the class "post" which is the WordPress standard. Essentially, Zotpress needs to know WHERE to place the bibliography it generates.

  5. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Alright! I decided to do something a little different. Now there's a special shortcode for you to place your in-text bibliography wherever you want it in your post. Released for Zotpress 4.5.

  6. doctorproctor
    Member
    Posted 2 years ago #

    Katie, thank you! Do you think you'll document attributes of the new [zotpressInTextBib] shortcode on the Help page at some point as well? It did not appear to add attributes in the widget such as style, and I just want to know what sorts of attributes it would take.

    (Btw, I tried simply entering [zotpressInTextBib] at the bottom of a posting with two successful [zotpressInText] shortcodes, but the biblio did not appear, so there must be other required attributes.)

    Thanks again,

    Jim

  7. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hmm ... odd! [zotpressInTextBib] currently doesn't have any attributes. It's just a marker for Zotpress to place the bibliography where you want it in the post. Do you have jQuery enabled in your theme? This is required for it to work.

  8. doctorproctor
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm using the Striking theme, which has alot of jQuery stuff in it I believe...maybe other possible ways to diagnose, or other users who can report success?

    Thanks,

    Jim

  9. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Alright! I'm about to release Zotpress 4.5.1 which is displaying the in-text bib in a different way, one that should be better compatible with your setup.

  10. Melchisedech
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi, and thank you for this wonderful plugin.
    I upgraded from 4.5 to 4.5.2 and now I encounter the very same problem doctorproctor did before.

  11. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Okay, with doctorproctor's help I'm attempting to pinpoint the problem ... I'll get back soon!

  12. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Should be fixed in Zotpress 4.5.3.

  13. Melchisedech
    Member
    Posted 2 years ago #

    Many thanks, I'll give you some feedback.

  14. Melchisedech
    Member
    Posted 2 years ago #

    Well, for me it's still there. I don't think the origin of my problem is the same than for doctorproctor, since it appeared with 4.5.2 version... Should I open an other topic? If no, it could be better not to mark it as resolved.
    For sure it's not theme related, because it does it with every theme I have (including unmodified twenty ten and twenty eleven).

  15. Katie
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    @Melchisedech I'm not sure if it's even the same problem, because I used a brand new way of displaying it. Can you post a link? Or privately contact me: http://katieseaborn.com/contact

  16. doctorproctor
    Member
    Posted 2 years ago #

    Okay, works for me now!! Thanks much, Katie.

    Jim

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags