WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WYSIWYG Editor-Youtube video embed problem (22 posts)

  1. irishbloke
    Member
    Posted 7 years ago #

    im having problems with the editor and posting youtube.com videos The embed code.

    I past the code in the code view and it works if i switch to the WYSIWYG editor some of the code disapears this happens in both Firefox and IE 7. IE 7 seems better with the editor than firefox. Ive turned of the WYSIWYG editor due to the problems.

    Take this code from youtube

    <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9Jo_OcXTGSY"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9Jo_OcXTGSY" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

    If i switch to visual view and back to code view i get:

    <object width="425" height="350">
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9Jo_OcXTGSY"></param>
    <param name="wmode" value="transparent"></param></object>

    I assume this is a bug or browser problem?

  2. WDavidStephenson
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have a slightly different problem (although I do find that sometimes part of the code disappears): I can embed the video when I do it on my desktop version of WordPress, but when I transfer it online, the video is transferred from my post to the sidebar!

  3. jonchattman
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am using a new template and for some reason my embedding feature isnt working - meaning all my embedded youtube videos and photobucket photos arent working - can you email me if you get this if you know what might be wrong- jonchattman@aol.com
    thanks!
    it's semi urgent

  4. Darran
    Member
    Posted 6 years ago #

    When posting youtube videos, switch to code view because the visual editor makes some changes to your post which you are unaware of. The code view is the way to go!

  5. mommasteph
    Member
    Posted 6 years ago #

    I use the code view to paste in the YouTube embed code, and it works initially when I preview the post, but if I save and reopen the post, the code is changed.

    Here's how it looks after I paste it in:

    <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ocf11DfJ0GI"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ocf11DfJ0GI" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

    Here after I save and reopen:

    <object height="350" width="425">
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ocf11DfJ0GI"></param>
    <param name="wmode" value="transparent"></param><ibed type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></ibed>

    </object>

    Notice the embed source is gone.

    Any ideas?

  6. Darran
    Member
    Posted 6 years ago #

    Try disabling the visual editor when you paste the code, chances are that you view it in the visual editor, it edits the code for you.

  7. IanC
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had this issue with 2.2 ecen if I added the code under the code tab.

    However in 2.3 this seems to have resolved itself. I added the hmtl code under the code tab and then went to visual editor and then went back under the code tab and all the coding is still there.

    http://w3.try-streaming-video.com/?page_id=6

  8. njoker555
    Member
    Posted 6 years ago #

    where did you go to turn off the WYSIWYG editor? i have the same problem and cant seem to fix it

  9. IanC
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hey there

    Log in to admin, go to users, choose your profile and the little tick box is right at the top. Just untick it.

  10. mrkingid
    Member
    Posted 6 years ago #

    Just use the 'viper video tags' plugin. solves your issue.

  11. njoker555
    Member
    Posted 6 years ago #

    yea did that, found it in faqs, doesn't seem to fix the problem :/

    gonnna look up that viper video tag plugin

  12. gilliancs
    Member
    Posted 6 years ago #

    http://wordpress.org/extend/plugins/easytube/

    If you just want to use youtube or googlevideos this plugin is really simple.

    From the plugin page:

    A wordpress player can be embedded in a post using a tag of the following form:

    [youtube:URL]

    e.g. [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Jb1_h9bguvI]

    The URL is the url found on YouTube for a particular video.

    You can also set the dimensions:

    [youtube:URL WIDTH HEIGHT]

    e.g. [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Jb1_h9bguvI 300 200]

    Same tag format for Google Vidoes but with googlevideo instead of youtube e.g. [googlevideo:URL]

  13. mattbaehr
    Member
    Posted 6 years ago #

    I found that if I post the code it works fine. Then, if I go back in and change any part of the post, it changes my code and the video can't be seen.

    <embed src="http://eyespot.com/flash/flvplayer.swf?contextId=11&vurl=http%3A%2F%2Fdownloads.eyespot.com%2Fplay%3Fr%3D0XCzIG2UEjhR9HiEJW0nIWgR4U" type="application/x-shockwave-flash" width="324" height="264"></embed>

    becomes

    <embed height="264" width="324" src="http://eyespot.com/flash/flvplayer.swf?contextId=11&vurl=http%3A%2F%2Fdownloads.eyespot.com%2Fplay%3Fr%3D0XCzIG2UEjhR9HiEJW0nIWgR4U"></embed>

  14. pdpinch
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm not sure if this is the same problem, as I'm not embedding YouTube code specifically, but just some object/embed tags.

    In any case, when I publish, the object/embed tags don't seem to end up in the right place in HTML. They appear outside the "entry" div and because of this they seem to hose the rest of the page's CSS.

    Is this a bug, or a feature? Either way, is there some way to work around it? Embedding iframe tags seems to work as expected.

  15. mwlundberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had problems embedding YouTube videos on my site too, so I wrote this article (it's probably nothing new, but it solved my problem):

    http://www.michaellundberg.com/2007/11/25/how-to-post-youtube-videos-in-wordpress/

  16. corbanb
    Member
    Posted 6 years ago #

    anyone know what happened to this option? http://faq.wordpress.com/2006/07/29/how-do-i-post-a-google-video/

    did this ONLY work for wordpress.com blogs? And if so why can't we do that same to our custom blogs?

    I'm looking for an easy way for one of my clients to upload her own google/youtube videos to her blog. Thanks!

  17. This problem has been around since TinyMCE was developed. Obviously, you guys know that switching to the visual text editor messes up the code, I think most of us know that already.

    So do the smart thing and either disable the text editor or do what I do. Make sure adding the video to your post is the last thing you do before you hit the publish button. Then hope you don't have to reopen the post for editing or you'll have to re enter the code.

  18. Samuel Wood (Otto)
    Tech Ninja
    Posted 6 years ago #

    For the specific case of YouTube videos, save yourself the trouble and just use a plugin:
    http://wordpress.org/extend/plugins/youtube-brackets/

    This plugin has the distinct advantage that if you use YouTube's native feature of sending videos directly to your blog, this plugin works with that method on YouTube and makes it work properly on WordPress.

    Seriously, don't cut and paste other people's random HTML onto your own blog. Use a plugin. The plugin was made to work with your blog. The random HTML is somebody else's code, so who knows what it does?

  19. recordinghacks
    Member
    Posted 6 years ago #

    @Otto42, the youtube-brackets plug-in seems like a questionable recommendation, for two reasons:
    a) the plug-in homepage and the author's entire site seem to be offline -- robertbuzink.nl is showing spammy search results from "Sedo's Domain Parking".
    b) the plug-in doesn't work, at least for me. I fixed it by changing the first line of code to look like this:
    $stag = "[youtube=http://www.youtube.com/v/";

    The original had a slightly different URL format.

  20. If you guys really want an easy way to embed videos into your blog posts, you should check out Vipers Video QuickTags Which should do the trick for YouTube videos and much more.

  21. Farms - WPMU DEV
    WPMU DEV CEO
    Posted 6 years ago #

    Gotta be honest here - it's something that I'd really like to see fixed in TinyMCE.

    Playing here http://wp.chrisjohnston.org/ it seems to have gone away though so I'm tempted to just grab the TinyMCE upgrade and drop it in on it's own.

    (We're a pretty big WPMU install so a simple upgrade to 2.5 isn't gonna help :)

  22. ICanEarn
    Member
    Posted 6 years ago #

    Youtube Disabled Embed Plugin - WordPress plugins that Embed Youtube “Embedding disabled by request” Videos.

    http://icanearn.com/plugins/youtube-disabled-embed-plugin-for-wordpress/

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags