WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WPtouch Mobile Plugin
WP Touch / smiley face (19 posts)

  1. kellyalan
    Member
    Posted 7 months ago #

    Ok, sounds strange but this site

    thousandoaksrealestate.com

    starts ok on my iphone for a second or two then disappears and there's a smiley face in the top left corner

    any ideas on how to fix this or what is causing it?

    I'm looking through the WP settings and not seeing anything incorrectly entered.

    http://wordpress.org/plugins/wptouch/

  2. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    Do you have a cache plugin like WP Super Cache active?

  3. grantkessler
    Member
    Posted 7 months ago #

    If you have a caching plugin it's going to interfere with WP Touch. I ran into this problem as well with W3 Total Cache but Brave New Code saved the day with this tutorial.

  4. kellyalan
    Member
    Posted 7 months ago #

    no - I don't have any cache plug ins -- here's what I have running:

    AgentPress Listings / Contact Form 7 / Genesis Slider / Google Analytics for WordPress / Google XML Sitemaps / Groups 404 Redirect / Iframe Preserver / Jetpack by WordPress.com / RSS in Page / Social Profiles Widget / Super RSS Reader / WPtouch Mobile Plugin

    I believe it was working fine until the update - I hadn't checked it for a few weeks but before that, no problems

  5. grantkessler
    Member
    Posted 7 months ago #

    Try deactivating all of your plugins and reactivating them one by one and see if any of them interfere with the mobile site.

  6. WakeUpWorld
    Member
    Posted 7 months ago #

    Hi, I am getting this issue as well on my site wakeup-world.com

    The mobile site 1/2 loads, then I get a white screen with the :) symbol in the top left hand corner.

    I have deleted the plugin (including all files) re downloaded and activated. Followed http://www.bravenewcode.com/support/knowledgebase/optimizing-caching-plugins-for-mobile-use/#W3totalcache and checked twice that the settings are correct. But I am still getting the :)

    ps... current the plugin is deactivated so mobile users can access my site.

    Thanks in advance for any help

  7. kellyalan
    Member
    Posted 7 months ago #

    I deactivate JetPack and now my site works with WP - I like JetPack though...

    I'll have to work around it I guess

  8. kellyalan
    Member
    Posted 7 months ago #

    odd - I just reactivated JetPack and the site works

  9. grantkessler
    Member
    Posted 7 months ago #

    That's odd, it must have been just a temporary issue. Glad to know it works now!

  10. WakeUpWorld
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks for the info Kellyalan. I did the same. Deactivated JetPack and WPTouch worked straight away.Have re-activated JetPack again and WPTouch is giving me the smiley face issue again :(

  11. grantkessler
    Member
    Posted 7 months ago #

    I would take this issue here and contact Jetpack support.

  12. WakeUpWorld
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks Grantkessler, I have submitted the issue to JetPack.

    But isn't the issue more with WPTouch rather than JetPack? If everything was working fine with JetPack before the major update of WPTouch, it would suggest that the issue lays with WPTouch to me?

  13. grantkessler
    Member
    Posted 7 months ago #

    Yes that might be the case. My mobile site with WP Touch seems to be working fine so it's an issue with all of WP Touch. You should try emailing WP Touch here about this Jetpack issue or have they should respond shortly to this support forum thread.

  14. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    Which modules in jet pack are you running?

  15. WakeUpWorld
    Member
    Posted 7 months ago #

    The Jetpack modules that I am using are limited to
    Stats
    Sharing

  16. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    It might even be that another plugin altogether is breaking the theme before Jetpack even begins to load. The only way to determine exactly what's happening is to complete troubleshooting (instructions below) to determine where the Javascript conflict actually lies.

    To isolate which plugin(s) may be contributing to the trouble, deactivate all except WPtouch from within the WordPress Plugins area, clear your browser cache and local data then test.

    If WPtouch functions well, you may then enable the rest of your plugins one at a time, repeating the process, until you can identify which is/are causing the problem.

    You may choose to replace the conflicting plugin with another or upgrade to WPtouch Pro which has a feature that will allow you to disable the conflicting plugin within your mobile theme but leave your desktop theme intact.

  17. WakeUpWorld
    Member
    Posted 7 months ago #

    Thanks for your advise. I thought by deactivating jetpack and then having WPTouch work, that meant the conflict was identified as being jetpack?

    Are you saying that if I pay for the Pro version that this issue will not exist for me anymore

    Cheers?

  18. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 7 months ago #

    We're saying that Javascript conflicts are tricky to diagnose. The best way to be sure that the plugin you think is contributing to the issue actually is contributing is to complete testing fully per the instructions. Jetpack is usually fully compatible so you'll want to test all your plugins to be sure.

    A Javascript conflict will affect the free and pro versions because it's a systemic error.

  19. shannonhowell
    Member
    Posted 6 months ago #

    So, I don't know if this will help anyone figure out the problem, but I wasn't using WPTouch and I was having the same problem... and not just on mobile sites. Deactivating EVERY plugin helped - for awhile. I eventually got it up to Jetpack and one other plugin, but then the problem started up again. I deactivated everything, and it went away... save for IE (version 9 is what I had to test with).

    As far as I can tell, the problem just comes and goes as it pleases.

    BTW, the kicker is that I have a mock site I was doing some testing on - source code is identical according to http://validator.w3.org - and THAT works w/o any problem. I think it might be a WordPress problem. The mockup site isn't running 3.8 yet, but another one (also working) is. The other one is lounge.findstuff2read.com

    I'm going to hunt around the forums to see if somebody else had a more similar situation to mine, but if anyone here can help, I'd appreciate it!

    My site is http://www.FindStuff2Read.com. My mock-up site is http://www.FindStuff2Read.com/3.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic