WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

124

WP Photos Plugin (99 posts)

  1. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    I've released a 1.2 compatible plugin of my WP Photos hack for WordPress.
    http://www.alexking.org/blog/2004/06/30/wp-photos-plugin-for-wordpress-12/
    Post bug reports here.

  2. benjamintm
    Member
    Posted 10 years ago #

    Hmm, all I get is:
    "Whoops, some error occured. Bummer, huh?" after trying to create the DB entries. Any suggestions what might be wrong? :-). What should I be changing in \plugins\wp-photos.php?
    Thanks,
    Ben

  3. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    You need to load the plugin before running the installer, as I just discovered.

  4. benjamintm
    Member
    Posted 10 years ago #

    Ah, that did it. The first step in the readme is wrong, kind of. It says:
    "1) Put everything (except this README.txt file) from the zip file into your blog directory.
    http://www.example.com/blog/ <-- everything in there",
    but then later on says that plugins should be in the wp-content director. I just missed the wp-content part for the plugins direcoty.
    Ben

  5. jhorner
    Member
    Posted 10 years ago #

    Alex, What is the cleanest way to right-align the preview photo and have the text wrap around the left of the photo?

  6. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    hmm, i don't get the add button or link to show up...

  7. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    jhorner - You can do the alignment through the CSS classes.

  8. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    can you please provide the sql file separately? please.

  9. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    I cannot choos the image I want, because it doesn't show the images inside the folders and it says:
    No suitable folders found.
    what is the problem?

  10. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    The SQL is in the install script.
    If no suitable folders are found, it probably means you haven't uploaded the photos in the structure explained in the README.

  11. igb
    Member
    Posted 10 years ago #

    Sorry, I just posted this as a comment in your Blog, before I realised support issues should go here..
    I was getting an “access denied to user wwwrun� message. I gave wwwrun SELECT acess on my WP database.
    However, I am now getting:
    Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/raid/httpd/htdocs/ianblog/wp-content/plugins/wp-photos.php on line 193
    Database error: [No Database Selected]
    I would guess that I have either missed something very obvious in the config, or it isn’t picking up my database settings.
    Ian.

  12. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    Loading things as in the readme ..
    made a directory called as Told like so...
    http://www.mysite.com/blog/
    put folder contents inside the directory as said in number one
    1) Put everything (except this README.txt file) from the zip file into your blog directory.
    http://www.example.com/blog/ <-- everything in there
    now i have the folowing scenario
    wp-photo.php
    wp-photos-installer.php
    wp-photos-manager.php
    Folder= plugins
    Folder= wp-photos
    but in number one in the ReadMe gives an example of how it spose to be aslike follows..
    "
    http://www.example.com/blog/wp-photos/
    http://www.example.com/blog/wp-photo.php
    http://www.example.com/blog/wp-photos-manager.php
    http://www.example.com/blog/wp-photos-installer.php
    http://www.example.com/blog/wp-content/plugins/wp-photos.php
    "
    so in that last example you notice i have to create the directory wp-content within "blog" in order to follow that example..
    done..
    moved the contents of the plugins folder along with the folder becouse now i supose its to be moved within this blog/wp-content/plugins
    example...
    was i wrong to assume this?
    becouse for one i get an error in the install and i dont get the plugin showing at all in admn plugins manager, so i cant even activate it..
    (placing content in the plugins folder along with all the other plugins that came by default in the root/wp-content/plugins/ brings the photo thing to show up, but i wasnt told in the example that this is suposed to happen, and it didnt change the error in the install ..)
    anyway..to make this all short..how in the world did anyone get theres running following these examples...?
    btw what inside the file..
    blog/wp-photos/wp-photos.php is to be changed "as needed"????
    is this supose to help this scenario...
    oh and the error i get durring install is this..
    Warning: main(wp-blog-header.php): failed to open stream: No such file or directory in/mysite/blog/wp-photos-installer.php on line 4
    Fatal error: main(): Failed opening required 'wp-blog-header.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php')in/mysite/blog/wp-photos-installer.php on line 4
    can anyone help me clear this misunderstanding up?
    you can understand im a bit frutrated after bangen around with this..
    sorry to sound abit errrr in all this..i couldnt get any clues much in any of the post besides the readme..
    zing

  13. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    igb: All I do is include wp-blog-header.php in the files, this establishes the database connection. Are you running WP 1.2?
    Zing: it sounds like you aren't running WordPress 1.2. This is a plugin for 1.2.

  14. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    What do you mean that you need to load the plugin before running the installer?
    I uploaded everything, but am still getting the "Whoops, some error occured. Bummer, huh?" when I try to create the table. Can anyone tell me what I am doing wrong?

  15. igb
    Member
    Posted 10 years ago #

    All I do is include wp-blog-header.php in the files, this establishes the database connection. Are you running WP 1.2?

    Yes, I am. Everything else in the Blog works OK, so it's probably something simple I have overlooked. I go through all my settings when the children are in bed:)
    Ian.

  16. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    You have to activate the plugin before running the install script.

  17. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    Alex,
    I've got it installed now, but where may I find the 'Add' button to post pictures? I'm not getting any errors at any point, so I know it's installed correctly (or so I thought). Could you possibly give us a screenshot or someone else? Thanks

  18. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    You should have added them into wp-admin/edit.php.

  19. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    oh yea its 1.2 alright..

  20. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    It shure was the 1.2 ..i unsitalled it from my server, i dont think i need the wordpress when i already got a full php forum running..
    zing

  21. igb
    Member
    Posted 10 years ago #

    I think I have fixed the problem. It was caused by a combination of an error in my .htaccess and wrong permissions on the wp-photos directory.
    Ian.

  22. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    But what part in the instructions does it tell you to put the 'Add' button in there? Are we just supposed to know that on our own that we need to create that button?

  23. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    Step #4 in the README.

  24. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    Ok, thanks. I now finally have it. I guess I will work on the CSS later to get it to display the way I want it to. Thanks for your time and patience.

  25. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    It isn't that serious if it's working, right? ;)
    I'm guessing it's a variable naming conflict; something I'm using is confusing the code in wp-blog-header.php.

  26. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    I can't reproduce this on the 1.2 release version of WP, which version of WP are you using?

  27. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    I am using the 1.2 release version of WP. I'm absolutely sure of it.

  28. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    The above post was mine, sorry. For some reason, I wasn't signed in when I though I was.

  29. Alex King
    Member
    Posted 10 years ago #

    Ok, next question: what is the MySQL version? I'm wondering if MySQL 3 returns an error on that query with the empty IN clause while MySQL 4 does not.

  30. skankybeans
    Member
    Posted 10 years ago #

    The MySQL version is: 4.0.18-standard.

124

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic