WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP Nivo Slider Images Not Appearing (9 posts)

  1. urbangame
    Member
    Posted 3 years ago #

    I currently working on a wordpress based site that I'm hosting locally. The installation went smoothly and I'm running the latest version - 3.0.3. I am attempting to use WP Nivo Slider plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-nivo-slider/

    I followed the instructions. They were hard to follow but I got the concept and applied it. I installed and activated the plugin as instructed. Then I proceeded to mkae some test posts with a "featured image" - because in this version I see, there is no longer "thumbnail image" as in the previous versions. The look and layout comparing the instructions to mine seem to be the same - just the wording is different, I'm not sure if that has anything to do with my problem but anyway.. I then applied the final bit of code given in the "installation" tab which goes like this: <?php if ( function_exists('show_nivo_slider') ) { show_nivo_slider(); } ?>

    I also put in the dimensions of the slider to fit into my theme appropriately. When I do that, I see the slider but with the loader going continuously with no sign of any images. When I remove the sizing parameters in the administration area, the slider ceases to even appear. Can anyone be kind enough to assist me with this problem. I tried to refer back to the provided documentation and tutorials but it wasn't all in English and the English that was there wasn't written the best. I prefer this slider, but if there are any others that are better or any of you would recommend that are free - please share.

    Thanks,
    urbangame

  2. Andu3019
    Member
    Posted 3 years ago #

    ditto, having exactly the same problem, can't figure it out for the life of me. Any suggestions would be awesome

  3. urbangame
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yeah, and nobody seems to have any solution. I ended up using another slider but I am sure there are better ones - Nivo being one of them. Unfortunately the plugin doesn't seem updated because it doesn't seem to work with the latest version of wordpress.

  4. choibc
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi, I manage to make it working.

    First modify wp-nivo-slider.php like below

    <a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>">
    		<?php $thumb_attr = array( 'title' => get_the_title() ); ?>
    		<?php the_post_thumbnail('featured-thumbnail', $thumb_attr );  ?>
    </a>

    And added below to functions.php of theme.

    add_image_size( 'featured-thumbnail', 650, 240, true );

    That is it. You need to edit posts and select "featured thumbnail" to display.
    Please refer this site. http://montgomerykmc.org
    I use up-to-date wordpress.

  5. 256studio
    Member
    Posted 3 years ago #

    Can you tell us where to modify the wp-nivo-slider.php?

  6. Mike
    Member
    Posted 3 years ago #

    +1 that would be nice to tell us in wich part of the .php file we have to put the code. Thanks

  7. SeanFromIT
    Member
    Posted 3 years ago #

    wp-nivo-slider.php, modify like choibc said starting at line 216.
    See Codex: The Post Thumbnail, you can set image size directly in this file without modifying functions.php. Here's what I used:

    <a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>">
    		<?php $thumb_attr = array( 'title' => get_the_title() ); ?>
    		<?php the_post_thumbnail('full', $thumb_attr ); ?>
    	</a>

    Also be careful you don't use div with id of "slider" elsewhere on your site. Search for #slider in your theme files to be sure.

  8. bmt
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi all,
    I'm trying to insert the WP Nivo Slider into a theme called SimplyBiz. Like othesrs, the WP Nivo Slider is displayed but no images are shown inside the frame.
    I tried the modifications mentioned above but none are working. I check the code lines by using Firefox addons called Firebug. Despite the fact that no images are displayed, the ocde lines exists. Here is an extract from the code lines :

    <div id="slider">
    <a title="Post Group1" href="http://private.my-world-window.fr/?p=50">
    <img class="attachment-full wp-post-image" width="960" height="400" title="Post Group1" alt="NivoSliderImage2" src="http://private.my-world-window.fr/wp-content/uploads/NivoSliderImage2.jpg">
    </a>

    The <img /> code is greyed. The "slider img" css code is :

    #slider img {
        display: none;
        left: 0;
        position: absolute;
        top: 0;
    }

    Is it normal?
    In your opinion, what is wrong?
    For information, the blog is powered by WordPress 3.1
    Looking forward to your feedback
    Regards ;)

  9. grassz
    Member
    Posted 3 years ago #

    @urbangame view page source and see if your theme is loading jquery twice, that might broke the slider

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic