WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP, MAMP, Leopard & Fusion (3 posts)

  1. chippper
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm having a compounded problem. I did a search, and the closest thing I found was here:

    http://wordpress.org/support/topic/142393?replies=10

    However, my issue is similar, but a bit more complicated.

    I have WP 2.3.3 installed using MAMP on my Macbook Pro. I use it as a local install of WP for testing/theme development.

    I'm running Mac OS 10.5.1. Other people were having issues with leopard, but I seem to have had success. Using Safari, I can access my blog at

    http://localhost:80/wordpress

    And it works great. The complication comes in when I try to test my blog in VMWare Fusion - which I use to check sites in Internet Explorer. I've altered Fusion's host file so that I can access my MAMP files at

    mysites.dev/*some directory*

    But WordPress just won't work! I keep getting the error "Internet Explorer cannot display the webpage".

    NOTHING I do works - I just simply can't get wordpress to show up in Fusion! I've tried restarting, reinstalling WP and MAMP, and no dice.

    Other MAMP sites (like a joomla install, or static HTML pages) work fine - just not WordPress! If you extend the URL to something like

    mysites.dev/wordpress/readme.html

    You can access the readme just fine.

    I'm stumped. Any thoughts? Any help is greatly appreciated. Thanks!

  2. transom
    Member
    Posted 6 years ago #

    Have you tried http://mysites.dev/wordpress/index.php ?

    Should work based on the information provided above - I think. I can think of a couple of reasons why the odd behavior but those would be Mamp issues.

  3. gelkamar
    Member
    Posted 5 years ago #

    Same issue for me, here is the solution..
    http://theartisticoutlaw.com/2007/11/mac-os-x-105-mamp-and-vmware-fusion/

    it just works!
    ;)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic