WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP installed, migrated to new server, issues... (14 posts)

  1. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    hello

    i've been working on a new site, which I have migrated to a new server )owned by my friend's brother) which I am now installing a test on their server.
    It seems to have caught the database ok and install seems generally ok apart from I get a completely blank screen when I go to the domain - http://www.engagethanet.co.uk/eng is the test domain - the main domain is the current site we're going to write over so ignore that.

    I am getting similar issues however to this post - I have tried calling the errors using a tester.php text file, which has bright up the errors as below:


    Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_cron' not found or invalid function name in /home/wwwpief/public_html/engagethanet.co.uk/eng/wp-includes/plugin.php on line 405

    Fatal error: Call to undefined function wp_next_scheduled() in /home/wwwpief/public_html/engagethanet.co.uk/eng/wp-includes/update.php on line 390

    what can I try? I don't really know php at all to attempt edits. kinda need hand holding through that part!

    help!

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Try re-uploading all files & folders - except the wp-content folder - from a fresh download of WordPress.

  3. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    wipe over the existing ones? bar the content? that'll be ok with my site, right?
    (probably a stupid Q)

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    wipe over the existing ones?

    Ideally, delete everything except the wp-content folder plus your wp-config.php & .htaccess file. Then re-upload fresh copies.

    that'll be ok with my site, right?

    Your site's content is stored in your database.

  5. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    hmmm... now this has happened...

    http://engagethanet.co.uk/eng/

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Check your folder permissions with your hosts.

  7. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    whats the ideal permissions?
    755?

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    On a folder, yes. For a file, 644.

  9. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    they all seem to be set like that - 755 folders, 644 files.
    feel a bit lost... although LOVE the speed of support on WP.org forums! amazing.

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    This is definitely a hosting issue rather than a WP one. Double-check that you uploaded the root WP index.php to the blog folder. If your hosts don't allow directory listing, that might explain the 403.

  11. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    the main hosting domain is a WP build too (www.piefactorymusic.com) so I know it will work with WP.
    its so frustrating. however I used to use hosting from the same place and had no end of hassles...

    looks like i'll have to try battle this one through somehow. :-(

    thanks for your help though

  12. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    feel I should create a new thred for this, but am now getting this on my dev, site on portfolio pages:

    example - http://engage.monkeysbrother.co.uk/portfolio-items/sport-4-nrg/

    Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/.) is not within the allowed path(s): (/home/monkeysb:/usr/lib/php:/usr/php4/lib/php:/usr/local/lib/php:/usr/local/php4/lib/php:/tmp) in /home/monkeysb/public_html/engage/wp-content/themes/showycase/functions/vt_resize.php on line 67

  13. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    open_basedir restriction in effect

    Now that's definitely a hosting issue. Your only options are to talk to your hosts or to use a different theme.

  14. stevek82
    Member
    Posted 2 years ago #

    I had a suspicion it might be hosting and pre-empted it. they've released it and it now works. hoorah!
    thanks again for your help

    didn't manage to get it working on the other server though. :-(

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.